Слухати Радіо

Зараз в ефірі

12:20

Розарій

В ефірі

Свята Літургія з церкви Різдва Богородиці (Львів)

14:00

Пісня Перемоги

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:15

Розарій

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Житія святих

23:00

Акафист

23:40

Святий дня

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

Розпізнавання духів та духовна боротьба. Духовні правила Ігнатія Лойоли

Поділитись з друзями
Чи є духовне життя вашим пріорітетом? Якщо ви спізнюєтеся на потяг то кидаєте все та стрімголов спішите, щоб встигнути. Отець Ігор Шклярук вікарій Парафії Пресвятої Трійці місто Волочиськ розповідає про розпізнавання духів та духовну боротьбу.
Кожного з нас хвилює війна в Україні. Кожен стежить за новинами виснажуючи свою нервову систему. Сьогодні ж зосереджу вашу увагу на серці та чим воно наповнене. Серце людини немов човен у морі вітрила якого обдуває вітер. І кожен із нас - це немов би той моряк, який керує вітрилами та вибирає необхідний напрямок руху.
Наше життя складається зі світлої сторони - Божої та темної на яку впливає диявол - ворог усіх людей, розповідає отець Ігор Шклярук.


У своєму вченні Ігнатій Лойола помітив як впливають різні духи на його серце. Він говорить, що існує 3 типи духів. 1. Добрий дух - Божий, 2. Злий дух, 3. Людський дух. Знати себе - це початок духовного розпізнавання, щоб розпізнати початок певних рішень та тактик ворога.

Правила розпізнання духів Ігнатія Лойоли записані в "Духовних правилах".

1. Своєю поведінкою ворог нагадує жінку. Коли відчуває силу людини - то відступає, а коли відчуває слабкість то його безпощадність не матиме меж. Тобто чим більше нерішуча людина тим сильніше ворог-диявол може на цьому зіграти. Часто, коли виникають спокуси то варто подивитися у світлі віри на своє життя. Не у світлі страху, коли спокуса здається гігантською, коли хочеться капітулювати щоб стало легше.


Одна з багатьох оман - це догоджання спокусам, але Ісус відбивав спокуси Божим Словом. Нам важливо не шукати компроміс зі спокусами, а шукати Боже Слово, яке протиставимо їм.

2. Поблажливість та глядацькість, що дозволяє ворогу діяти. Коли людина проявлдяє великодушність до боротьби то диявол стає слабким та боягузливим. Спокуси, які допускає Бог, приходять із благодаттю її побороти. Тут Святий Ігнатій нагадує, що нам допоможе ПРОТИДІЯ. Тобто, коли сонливість та лінь долають під час молитви то потрібно завершити її і додати ще хвилинку молитви зверху.


3. Ворог діє як спокусник таємно. Тобто, ворог наражаючи людину на хитрощі хоче щоб людина зберігала оману в таємниці. А коли людина сповідається та виводить на світло гріхи то таємниця стає явною і втрачає силу. Памятайте, що Бог творить, а диявол спотворює.


Ми часто боїмося прибігати до Бога через тактику диявола, що призводить до ізоляції особи. Часто ми тримаємо свою проблему як той камінь в руці і поступово рука слабне. Буває, що людина коли говорить про свої переживання то не потребує рекомендації священника, адже озвучуючи проблему вже бачить що робити.


Тут важливим є духовне керівництво та друзі з якими ви ділите свою віру, досвід. Це коли ви можете в дружній бесіді віднайти відповіді поступово чи раптово.


Найбільша хвороба освідчених людей - самодостатність своїх суджень. Тут потрібен досвід, який може дати незаангажована в конкретну ситуацію людина, яка бачить вихід із ситуації.



Часто буває, що людина, яка прийшла на сповідь основну річ відтягує на кінець. Але потрібно впершу чергу говорити про основний гріх бо саме він може бути причиною всіх інших наслідків.


Будьте відкритими. Диявол завжди обвинувачує та нагадує, що гріх завди є пекло. А Святий Дух вказує на вихід та захист Божий. У спільноті, роботі, сімї диявол атакує діалог та сіє недовіру, поділ. Хворою поведінкою в спільноті є насмішки, осуд, ігнорування.


4. Ворог поводиться як полководець, який хоче завоювати фортецю. Він постійно досліджує та вивчає нас, щоб знайти прогалини чи слабкі місця і потім атакує туди. Він будує атаку наші слабкості. Тому важливо знати над чим я працюю. Робіть щовечора іспит совісті щодо тієї звички, яку ви хочете виправити. Тут наше життя впорядковується таким чином, а ми бачимо де є результат, а де його немає.


5. Пізнати свої злі та добрі цінності. Так ми передбачаємо де буде сутичка в майбутньому. Ми дякуємо Богу за добрі цінності, які здобули протягом життя.


Порівняння з іншими людьми. Рекомендовано порівнювати себе із собою, яким мене бачить Ісус, із тим, які благодаті дав мені Бог в цьому дні та чи виконав я їх для перемоги над спокусою.

Памятайте, Бог бачить в нас потенціал та вірить в нас.  
Отець Ігор Шклярук вікарій Парафії Пресвятої Трійці місто Волочиськ 


Відгуки

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Отець Руслан Грех говорив про Богослужбові наспіви Великого посту Страсного тижня.
Як діяти жінці, яка дізналася, що вагітна дитиною з невиліковною хворобою?, - відповідає с. Юстина Голубець

Як діяти жінці, яка дізналася, що вагітна дитиною з невиліковною хворобою?, - відповідає с. Юстина Голубець

В ефірі Радіо Марія с. Юстина Голубець, засновниця та голова організації "Перинатальний хоспіс – Слід Життя", Служебниця Непорочної Діви Марії,  член-кореспондент Папської академії “Pro Vita”, біоетик, медичний психолог в Обласному медико-генетичному центрі при ДУ «Інститут спадкової патології НАМН України», біолог‒генетик, викладач Школи біоетики УКУ. Тема катехези: "Служіння життю як виклик завданню і покликанню".
"Ісус Христос - тут і зараз серед нас!" - отець Валентин Матушевський

"Ісус Христос - тут і зараз серед нас!" - отець Валентин Матушевський

Отець Валентин Матушевський коментує Євангеліє від Луки 24, 35-48
Де зустрітися з Воскреслим Христом?

Де зустрітися з Воскреслим Христом?

Отець Микола Орач з Ордену Братів Менших Конвентуальних (Францисканців) провів катехизу про зустріч з Воскреслим Ісусом Христом в контексті війни в Україні.
"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Бог не обрізає крила, а здійснює бажання": Про життєвий шлях та розпізнання покликання розповідає сестра Марія Люба зі Згромадження Служниць Святого Духа, м. Хмельницький.