Слухати Радіо

Зараз в ефірі

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

В ефірі

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Розмова з екзорцистом

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

Страх смерті. Як не боятися, а споглядати Царство Боже при житті?

Поділитись з друзями
Я зичу всім нам спокійного переживання періоду війни в молитві. Навіть, якщо доведеться покинути цей світ то ми маємо бути впевненими, що йдемо у Дім Отця, - розповідає отець Міхал Бранкевич.
Коли Ісус Христос розпочинав свою діяльність то Він порівнював Царство Боже із собою. Сьогодні, ми з вами можемо споглядати Царство Небесне двома способами: реально та містично. 

1. Реальний. Ісус говорив що будуть війни, землетруси та зорі впадуть... Протягом 2000 років війни тривають безперервно. Сьогодні ж, в умовах війни, ми маємо розуміти, що Царство Небесне може наступити через знищення землі. 

2. Містичний. Християни знають, що життя не закінчується після смерті. Царство Боже знаходиться там, де християни перебувають в одному дусі та де присутній Ісус Христос воскреслий. Тому ми маємо запрошувати Його в своє життя. Він сказав, що Царство Боже близько і місія Церкви полягає в тому, щоб бути знаком Царства на землі.

Ми маємо мати настільки глибоке переживання присутності Бога, що саме через Церкву можемо сповіщати Благу звістку людям. Листопад - це час спомину померлих і саме тут ми роздумуємо та торкаємося в спогадах до вічності. У такому випадку Церква закликає нас думати про життя після земної смерті без остраху.
Зауважу, що про смерть думати тяжко, але ми маємо бути впевненими у вічності. Тому священники, молячись на ніч, постійно промовляють: "Ніч спокійну та смерть щасливу подай нам Господи". Запрошую вас, дорогі брати та сестри, бути відповідальними за спасіння не тільки своє, а й за спасіння своїх близьких та рідних.

Я зичу усім нам спокійного переживання цього періоду війни в молитві. Навіть, якщо нам доведеться покинути цей світ то ми маємо бути впевненими, що йдемо у Дім Отця.

Закликаю вас уже сьогодні проводити аналіз цінностей у своєму житті. Подивіться де ваше серце і до чого воно прив'язане, адже воно має не перейматися про статки, а бути в Царстві Небесному. 

Отець Міхал Бранкевич

Слухати програми автора

Страх забирає розум. Опирайтеся на Бога завжди
Хвороба - це дар Бога та хрест
Муки самоосуду та відчуття провини
Ризики двоєдушності
Душа в центрі уваги диявола


Відгуки

Отець Вальдемар Павелець про своє служіння на Радіо Марія Україна

Отець Вальдемар Павелець про своє служіння на Радіо Марія Україна

Багаторічний автор програм на Радіо Марія Україна, отець Вальдемар Павелець розповідає про те, чим для нього є служіння в студії Радіо Марія. Священник згадує час в який він відчув найбільшу потребу бути в студії Радіо Марія, це були перші місяці широкомасштабної війни росії проти України. Отець зізнається що було страшно, але бажання служити людям через хвилі радіоефіру перемогли страх.
Що говорить Церква про штучний інтелект?

Що говорить Церква про штучний інтелект?

Російсько-українська війна показує, що людство все більше використовує штучний інтелект. Проте цей напрямок розвитку не обмежується лише військовим застосуванням. Світові соціальні мережі, банківські системи та інші сервери поступово переходять під контроль неодухотворених засобів обчислення.

Які загрози несе штучний інтелект і що про це говорить Церква, ми говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем.

"Егоїзм - головна причина подружніх зрад", - отець Міхал Бранкевич

"Егоїзм - головна причина подружніх зрад", - отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич пояснює причини подружніх зрад. Згідно з дослідженнями, 85% випадків зради відбуваються на робочому місці. Ймовірність подружньої зради також залежить від професії. В зоні ризику насамперед перебувають лікарі, вчителі, підприємці (джерело: www.dailymail.co.uk).
"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Бог не обрізає крила, а здійснює бажання": Про життєвий шлях та розпізнання покликання розповідає сестра Марія Люба зі Згромадження Служниць Святого Духа, м. Хмельницький.
"Діва Марія - дар Божий у нашому житті", - отець Станіслав Свурка

"Діва Марія - дар Божий у нашому житті", - отець Станіслав Свурка

Про Діву Марію, як дар Божий у нашому житті розповідає настоятель парафії Пресвятої Діви Марії з гори Кармель, смт. Томашпіль, модератор руху Назаретських родин, отець Станіслав Свурка.