Слухати Радіо

Зараз в ефірі

00:30

Катехиза

В ефірі

Недільні читання

01:40

Духовні читання

02:00

Непісні розмови

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:30

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Розарій

07:40

Годинки

08:00

Ранкова молитва

08:10

Святий дня

08:20

Біблійні читання

08:30

Недільні читання

09:00

Молитовна лінія

Таємна кімната ЗУСТРІЧІ З БОГОМ (частина 2)

Поділитись з друзями
Отець Юрій Зелінський про таємну кімнату як одну із важливих форм вираження молитви. Це друга програма про важливість усамітнення для спілкування з Богом. Слухати першу програму про таємну зустріч із Богом тут
Таємна кімната ЗУСТРІЧІ З БОГОМ (частина 2)
Сьогодні в Україні багато людей проходять тяжкі страждання.Кожен християнин нестиме хрест і вже несе його. Якісь особисті проблеми, наприклад хвора дитина чи родич, ти втратив роботу чи посварився з дружиною чи з начальником, час війни, смерть близьких тощо. Короче: несеш великий тягар та страждаєш. Дуже важкий твій хрест... 



Ти у критичній ситуації?  - Тобі вкрай необхідна зустріч із Богом у таємній кімнаті. Тобі необхідно регулярно зустрічатися зі Святим Духом у місці усамітнення.  «Ти ж, коли молишся, увійди у свою кімнату, зачини за собою двері й молись Отцеві твоєму, що перебуває в тайні, а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі..» (Мт 6,6)

 Ісус говорить людям мовою, яку вони розуміли. Ісус говорить про кімнату без вікон. То була глуха кімната, подалі від кухні. Це була сама «дика» кімната. Ці деталі дуже важливі, тому що сам Ісус нам про них говорить. Адже, Слова Ісуса мають для Його учнів найбільший авторитет. Запитай себе та своїх близьких, чи міг би ти виїхати на кілька днів? Шукай місце в зовнішній тиші. Можеш, наприклад, поїхати в санаторій або в якийсь монастир. Попроси там саму тиху кімнату в тихому корпусі або частині монастиря. Якщо можеш виїхати, то відїзжай. Не можеш виїхати, то влаштуй собі таємну кімнату для молитви вдома. Навчися платити за можливість такої молитви та розвитку свого духовного життя: вартість поїздки, зняття номера, оплата харчування. Але на виході з таємної кімнати – запевняю тебе - матимеш більше, бо духовні цінності ні з чим не можна порівняти. Це точно! 

 Батько небесний – згідно з обітницею – віддасть тобі явно, бачачи тебе в таємному місці і чуючи, як ти звертаєшся до Нього. Він знає твою мотивацію. Ти пожертвував час та гроші заради Нього Самого. Увечері, напередодні зустрічі в таємній кімнаті, можеш послухати в навушниках помазану Святим Духом пісню поклоніння або християнську інструментальну музику духовного просочення, щоб зранку в таємній кімнаті без труднощів і чітко почути голос Святого Духа. Річ у тім, щоб тілесний вимір твого життя пішов на другий план, а почав панувати людський дух. Тоді ти будеш чути Бога вже ясно, чітко та голосно. Адже вічність із Богом – це духовне життя, а не фізичне. Іди в таємну кімнату рано-вранці, наприклад о 5 годині, о 6-тій, можливо о 7-мій, а не о 8-мій годині, коли вже думаєш про їжу та роботу. Рано-вранці всі сплять, ніхто не ворушиться, ніхто не відчиняє і не зачиняє двері, на вулиці собаки не гавкають, довкола тиша. 


Хочу вас надихнути, щоб ви все зробили, щоб цей час у вас з'явився саме рано-вранці. Звичайно моліться і дорогою до магазину і вечорами. Моліться, де тільки є можливість, але вивільніть ранок і увійдіть у тихе, таємне місце. Ісус вказує на тишу у кімнаті. Є багато плюсів такого усамітнення. Господь може дати тобі чудові сни та одкровення про твоє теперішнє та майбутнє. Згодом Господь буде спілкуватись з тобою також під час сну. Таким чином накопичуються на небесах духовні скарби. НАПРИКЛАД: Якщо ти отримав сон від Бога. Запиши в блокноті зміст цього сну, який буде тобі новим одкровенням від Бога. Ти прокинувся з піснею прослави, запиши її зразу на диктофон, а в зошиті слова, якими твій людський дух спілкувався зі Святим Духом. Це твій особистий скарб. 

Мінус усамітнення з Богом може бути лише один: ти повертаєшся до способу колишнього життя, а серце твоє не змінилося на краще. Під час усамітнення хтось може постити, а хтось не захоче. Піст, звичайно, добрий засіб для смирення плоті, але Бог і без нього даватиме тобі одкровення в таємній кімнаті. 

КРАЩИЙ ЧАС УСАМІТНЕННЯ. Богу подобається, коли віддаєш Йому десятину часу на добу, тобто дві з половиною години. Якщо ти виділиш уранці півтори години для усамітнення в таємній кімнаті, то сплануй увечері ще одну годину для Бога для свого духовного зростання. Але набагато легше почути Божий голос вранці. Увечері важче чути Божий голос. Тебе вирубує, ти втомлений, у тебе багато різних думок, ще щось тебе відволікає. Тому багато хто не хоче ввечері усамітнюватися. Увечері можеш читати Біблію, духовну літературу, розарій та інші молитви, а також слухати духовну конференцію в інтернеті на Ютюб, або включити пісні прослави та поклоніння.

Наприклад можеш використати наступне посилання: ТОП 2019 - Християнські пісні поклоніння 

ДЕКІЛЬКА СЛІВ ПРО ПИТАННЯ ТА БОЖІ ВІДПОВІДІ.Я вже підкреслив, що найсприятливіший, благодатніший час, коли можеш почути Святого Духа – це ранок. Іди в найтихіше місце вдома. Вклонися Богу, прослав Його і постав Богу короткі та правильні запитання, наприклад:           
- Розкажи мені, Господь …. Яким чином найкраще примиритися з моєю мамою, дружиною, чоловіком.                                                                                     
- Поясни мені, Святий Духу, слова Господа «Любіть ваших ворогів», тому що я не розумію як на практиці їх застосовувати.   - Як мені зараз жити у цій конкретній ситуації? Мій син, мій чоловік загинув на війні. 
Запитав? Зараз слухай, чекай на відповідь. Якщо не почуєш відповіді довгий час, то можеш перейти до другого питання. - Чому так? 


За багато років спілкування з Богом можна виявити, що Він може на якесь питання не відповідати. Бог має повне право не давати відповіді. Є багато причин, чому Він може не відповісти. Тому, якщо не почуєш відповіді довгий час, переходь до іншого питання або до іншої теми. Іноді можеш 2 години чекати і не буде відповіді. Часто таке буває: питаєш і немає відповіді. Потім питаєш про щось інше і відразу відповідь приходить. І ти починаєш розуміти, що не завжди ставиш Богові правильні питання або на деякі запитання Бог не хоче тобі відповідати. Тому що є причини. Він Бог, а ти просто не готовий щось почути або ти маєш думати поки що про інші речі. 

Божа відповідь може бути на стадії вирішення і тому Бог не хоче тобі розкрити половину Своєї відповіді. Він хоче тобі розповісти повний результат. Іноді Бог не дає відповіді, бо хоче, щоб ти сам знайшов відповідь. НАПРИКЛАД, хтось поставив Богові запитання: 
- Як мені поводитись з моїм співпрацівником на роботі, у якого важкий характер? 
- Відповідь Бога: А як сказано у Моєму Слові у таких випадках?         - Добре, Господи. Я зрозумів. Його треба терпіти, прощати, любити. Я так і думав.

Часто будеш виходити з таємної кімнати без відповіді, тобто без Слова від Бога, без Його одкровення, без місця з Писання. Це потрібно розуміти, бо люди часто кажуть: Я ЗАПИТУЮ БОГА ТА НЕ ЧУЮ ЙОГО ВІДПОВІДЕЙ. Я НЕ ХОЧУ БІЛЬШЕ ВТРАЧАТИ ЧАС. Але Господь Ісус обіцяв, що у нас обов'язково з'явиться ЯВНА БОЖА ВІДПОВІДЬ, якщо ми дослухаємося Його рекомендацій, Його настанов, якщо будемо перебувати в таємній кімнаті. Ісус обіцяв, що відповіді будуть явними, і цього достатньо! 

Якщо цей принцип зрозумієш, тобі буде легше. Саме перебування в таємній кімнаті важливіше за те, що ти напишеш у зошиті в цей час. Звичайно записуй отримані одкровення від Бога, Його натхнення та поради, як відповідь на твої питання. Але Ісус наголошує, що час цього усамітнення пожертвуй насамперед заради Бога самого, а не заради відповідей на твої потреби.


Ісус підкреслює, що головна мета усамітнення полягає в тому, щоб просто ПОБУТИ З БАТЬКОМ НЕБЕСНИМ наодинці, насолоджуватися Його любов'ю, будувати з Ним стосунки і – якщо треба – отримати від Нього інструкцію, напрям, відповіді. Бог і так знає, про що Йому говоритимеш. Тому не можна витрачати час на щось зайве. Молячись не кажіть зайвого, не говоріть багато, бо Небесний Батько прекрасно знає, чому ти пішов у таємну кімнату і про що ти хотів би Йому сказати. Тому не уподібнюйтеся язичникам у їхньому багатослів'ї на молитві. Усе це базові речі.

ПОЗИЦІЯ ТІЛА. Щоб не заснути в кімнаті краще користуватися табуреткою, ніж звичайним стільцем, а також слід змінювати позицію тіла. Стій із закритими або відкритими очима. Опускайся на коліна або лягай на підлогу в дусі смирення. Можеш довго перебувати в одній позиції. Якщо тільки відчуєш, що відволікаєшся від спілкування з Богом, міняй позицію тіла і починай молитися іншими мовами, хоча б одну хвилину, або включи пісню поклоніння. І знову цих непотрібних думок не буде. Таким чином ти можеш контролювати думки, щоб вони не заважали тобі чути голос Святого Духа. Якщо виправлятимемо наші помилки, ми будемо чути Святого Духа краще.

Отець Юрій Зелінський

Слухати інші програми 

Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж розповідає про головні свята єврейського народу в циклі програм: "Юдейські свята".
"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.