Слухати Радіо

Зараз в ефірі

01:40

Духовні читання

В ефірі

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

Як почути Святого Духа?

Поділитись з друзями
В школі слухання Слова Божого ми формуємо характер християнина. Сьогодні дізнаємося, як почути Святого Духа. Розповідає отець Юрій Зелінський
Використовуючи рекомендації, які почуєте в цій програмі, ви розпочнете чітко відрізняти голос Божий. Заохочую вас повірити, що Бога можна почути, але зауважу, що неможливо почути Святого Духа, якщо ви не маєте Його всередині себе, - отець Юрій Зелінський.

Щоб почути голос Духа Святого потрібно бути вільним від смертного гріха - це є головною перешкодою слухання. Три Біблійні істини допоможуть вам чути Бога самостійно. Але перед тим зауважу, що через брехню, мовляв чути Божий голос важко, багато хто перестав шукати Його чи перебуває в стані невпевненості. Якщо ви дослідите Біблію то побачите, що віруючі люди, як і ми, помилялися, мали недоліки, але знали Його голос.

Вимоги, щоб чути Голос Божий: 1. Тиша та спокій; 2. Слово зі Святого Письма; 3. Послух Слову Божому.

Шановні слухачі - най укіпляється ваша віра! Відкиньте помилкове твердження, що голос Святого Духа почути важко. Уникайте пустопорожніх балачок у соцмережах. Страх, невпевненість перед майбутнім та різні голоси інформаційного простору не мовчать, а постійно нас відволікають. Ми ж маємо піднятися над цим шумом. 

Три пастки, що перешкоджають чути голос Духа Святого.

1. Духовна німота. Тут дуже повчальним є приклад Самсона. Звичайно, ми знаємо, що Святий Дух не полишає віруючих. але в книзі Суддів читаємо, як шлях спокуси Самсона заглушив голос Бога в його житті. Святий Дух намагався попередити його про небезпеку, але Самсон був занадто самовпевненим через враження духовною глухотою.

2. Самовпевненість. Християни не мають бути параноїками, які все гіперболізують та постійно переживають. Деякі чекають поки не відкриються небеса та не пролунає Божий голос і нічого не роблять у своєму повсякденному служінні. Дорогою до Азії Дух Святий зупинив Павла та допоміг йому усвідомити, що ділом Євангелізації керує Бог, а не Павло. Часто ми буваємо настільки впевненими, що не можемо зупинися та почути Його волю. Не слід чекати особистого підтвердження, але не спілкуючись із Богом та не запитуючи Його ми можемо потрапити в пастку самовпевненості.

3. Пастка традиції. Бог наказав Мойсею вдарити об камінь жезлом, щоб з'явилася вода. Потім, коли Мойсей потрапляє в подібну ситуацію, бачимо, що Бог вже не каже йому бити об скелю, а промовити слово, щоб потекла вода. Але Мойсей вирішує робити так, як раніше. Тобто, можемо вважати, що він пішов за звичною дією, традицією, а не послухав голосу Божого. Так часто і ми вважаємо, мовляв, щоб почути Бога потрібно робити, як раніше. Сила наша не в системі, не в традиції, а в послуху голосу Духа Святого.

Ми можемо чути Голос Божий, але не розуміти його. Ісус каже, що вівці слухають голос Його та розуміють Його. Виходячи з цього ми можемо усвідомити чи є насправді учнями Господа нашого. Голос Духа Святого буде легко відрізнити, якщо ми знаємо Слово Боже. Якщо ви хочете розрізнити голос світу та плоті (поїсти, поспати, незаконні сексуальні стосунки, тощо) то маєте знати, що ці голоси намагаються копіювати голос Духа Святого. Тому рекомендовано навчитися розрізняти їх.

Отець Юрій Зелінський.

Слухати інші програми

Відгуки

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Про переживання горя та невизначену втрату слухайте у програмі Люди Справи. Гість прямого ефіру - ієрей Діонісій (Денис) Дьяченко, священик Православної Церкви України, військовий капелан Національний академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.
"Він розіп'яв себе в сповідальниці", - катехеза про св.Леопольда Мандича

"Він розіп'яв себе в сповідальниці", - катехеза про св.Леопольда Мандича

Брат-капуцин Віктор Дешук під час ранкової катехези знайомить слухачів Радіо Марія з постаттю святого Леопольда Мандича.
"Ціла історія святої Терези Великої - це молитва", - о.Віталій Козак

"Ціла історія святої Терези Великої - це молитва", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак продовжує цикл катехез під назвою "Історія дружби". Священник розповідає про досвід молитви святої Терези Авільської. Дослідники життя  Терези виділяють три етапи її переживань. Перший - "спонтанність і відкритість", другий - "неприйняття і конфлікт", і третій - "гармонія зустрічі". 
Як відчути Божу любов?

Як відчути Божу любов?

Отець Леонід Михалець говорить про Божу любов.
"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

Про те, як виконати волю Божу розповідає отець-францисканець Андрій Немченко - вікарій Одеського катедрального собору Успіння Пресвятої Діви Марії. "Нещастя - наш вчитель, а призначення - вічність".