Слухати Радіо

Зараз в ефірі

06:00

Дитяча катехиза

В ефірі

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

Як почути Святого Духа? Частина 2

Поділитись з друзями
В школі слухання Слова Божого ми формуємо характер християнина. Це друга програма отця Юрія Зелінського про те, як почути Святого Духа

Немає стосунків з Богом, коли я Його не чую. 
Брехня сатани зосереджена на тому, що не можна почути Бога. Дух Святий зосереджує людину на переході в духовний світ. Тобто Його роль надважлива, а істинні християни мають максимально зосередитися на Ньому.

До нас можуть звучати три голоси: 
1. Від Бога; 2. Грішного світу та плоті; 3. Темні сили можуть говорити та  атакувати наш розум.

Першозадачею для нас є не тільки чути, а розпізнавати ці голоси, адже стосунки зі Святим Духом - це перше завдання. Нам надважливо шукати Духа та намагатися не грішити, жити без смертного гріха.
Умови для того, щоб почути голос Духа Святого.

1. Тиша. Це відсутність подразників. Приберіть усе, що може відволікти чи потурбувати вас у час молитви чи медитації. Спокій - це умиротворення всього, що турбує думки, внутрішнього хаосу. Коли приходить спокій - можна почути Божий Голос. Це перша умова для слухання.

2. Слово Боже. Тут йдеться про використання Біблії, як джерела Його слів. Записане Слово Бога в Біблії знайомить нас із голосом Святого Духа. Це Слово дає нам впевненність, що Бог до нас говорить. В Євангелії Івана 14:26 Ісус говорить, що: "Утішитель же, Дух Святий, що Його Отець пошле в Ім’я Моє, Той навчить вас усього, і пригадає вам усе, що Я вам говорив".

Він навчатиме тебе, щоб врятувати. Наприклад, коли ти шукаєш відповіді в Слові Божому, але не знаєш, що робити то шукай у Слові Божому та тиші. В різних ситуаціях Святий Дух буде підказувати, що тобі робити. Він дає нам свободу та хоче допомогти прийняти рішення.

Господь не керує нами, як рабами, але з радістю готовий допомагати нам у житті. Саме тому важливо навчитися слухати Його Голос. Повторюйте про себе ці слова з Біблії: "Навчу тебе і вкажу дорогу, якою маєш ходити. Дам тобі раду. На тобі моє око" Псалом 32:8.

Беріть Біблію, читайте, проголошуйте, щоб запам'ятати. Голос Святого Духа ніколи не буде суперечити написаному в Біблії саме тому нам потрібно добре знати записане в Біблії та не йти за різними ідолами.

3. Послух Божому Слову. "Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся! Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх і Він випростає  твої стежки" Приповістки 3:5
Якщо наші рішення не відповідають Божому Слову то ми схибимо. Життя в непослусі дуже заважає нам чути Бога, адже "думати про Господа" - це виконати те, що Він каже.

Неслухняність - це ігнорування того, що Він каже. А слухняність - це визнати авторитет Божий у нашому житті. Якщо пізнаватимеш Бога на сторінках Біблії та ходитимеш Його путями то Дух Святий винагородить тебе за довіру Слову Божому.

Отже, якщо ви читаєте "не служи ідолам, не упивайся, не чини перелюбу..." то маєш роздумати, що Бог до цього закликає та прийняти рішення так не чинити. Або , коли читаєш, "живи в святості, йди та проповідуй, будь милосердним..." і робиш так то чиниш слухняність, що дуже довподоби Богу.  "Будьте виконавцями Слова, а не тільки слухачами", - закликає нас Христос.

Якось до мене звернулася людина: "Отче, я хочу щоб Бог зі мною говорив". Якщо відверто, то той, хто хоче чути Божий голос - шукає його. Він день і ніч буде шукати, читати Біблію, перебуватиме в молитві бо йому дійсно це цікаво.

Бог говорить до людини через Своє Слово написане в Біблії. Цим Словом є Христос. Через Духа Святого Творець хоче давати тобі особливе слово "Рема" до конкретної ситуації та людини. Саме тому Ісус дорікав фарисеям, садукеям, книжникам бо вони не чули Слова "рема". Отже ми маємо бути вразливі відкриваючи Біблію, щоб почути саме це Слово.

Шукайте Бога в Біблії заради самого Бога, а не заради вирішення своїх проблем. Адже ви не можете примусити Його щось зробити бо у Нього є конкретний план на тебе.

Отець Юрій Зелінський 

Слухати інші програми 

Відгуки

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Отець Руслан Грех говорив про Богослужбові наспіви Великого посту Страсного тижня.
Як діяти жінці, яка дізналася, що вагітна дитиною з невиліковною хворобою?, - відповідає с. Юстина Голубець

Як діяти жінці, яка дізналася, що вагітна дитиною з невиліковною хворобою?, - відповідає с. Юстина Голубець

В ефірі Радіо Марія с. Юстина Голубець, засновниця та голова організації "Перинатальний хоспіс – Слід Життя", Служебниця Непорочної Діви Марії,  член-кореспондент Папської академії “Pro Vita”, біоетик, медичний психолог в Обласному медико-генетичному центрі при ДУ «Інститут спадкової патології НАМН України», біолог‒генетик, викладач Школи біоетики УКУ. Тема катехези: "Служіння життю як виклик завданню і покликанню".
"Ісус Христос - тут і зараз серед нас!" - отець Валентин Матушевський

"Ісус Христос - тут і зараз серед нас!" - отець Валентин Матушевський

Отець Валентин Матушевський коментує Євангеліє від Луки 24, 35-48
Де зустрітися з Воскреслим Христом?

Де зустрітися з Воскреслим Христом?

Отець Микола Орач з Ордену Братів Менших Конвентуальних (Францисканців) провів катехизу про зустріч з Воскреслим Ісусом Христом в контексті війни в Україні.
"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Бог не обрізає крила, а здійснює бажання": Про життєвий шлях та розпізнання покликання розповідає сестра Марія Люба зі Згромадження Служниць Святого Духа, м. Хмельницький.