Слухати Радіо

Зараз в ефірі

22:00

Катехиза

В ефірі

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Школа лідерства

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

04:40

Біблійні читання

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

Важко на душі. "Причини тяжкості набагато глибші, а рішення завжди поруч", - отець Микола Орач

Поділитись з друзями
Про тяжкість на душі та способи досягнення спокою розповідає брат-францисканець Микола Орач. Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.
Причиною важкості на душі може бути страх невідомості перед майбутнім. Якось розмовляв із психологом про Посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) у військовослужбовців, які повертаються із зони бойових дій. Він повідомив, що сьогодні на ПТСР хворіє, якщо не всі то більшість людей в Україні.

Хтось вважає, що війна не торкнулася його. На мою ж думку, це вплинуло на кожного і ми всі переживаємо травму. Навіть за кордоном, люди далекі від бомбардувань, також переживають стрес дивлячись по телебаченню чи в соцмережах про війну.

Тому, причиною тяжкості на душі можуть бути медіа та соцмережі. В такому разі я рекомендую зробити собі певний піст, медійну дієту та на певний час перестати дивитися новини, соцмережі тощо.

Причини переживань, тяжкості на душі дуже глибокі. І сьогодні, в ефірі Радіо Марія, ми говоримо про навернення, щоб відвернутися від тих злочинів, які ми чинили в минулому і врешті-решт почати жити праведно та чесно. Мене дивує, як сьогодні, в умовах війни, люди беруть участь в корупційних оборудках обкрадаючи державу чи жертводавців.

Слово Боже - це самий дієвий інструмент, що допоможе відійти від важкості гріха. Це Слово дає надію та вказує на шлях, яким маю йти. Проте, це не позбавляє тривоги, адже важкість на душі має глибше коріння. 

В такому разі люди часто шукають розраду в алкоголі, іграх, тощо. Це дає тимчасовий ефект, але глибокий стан переживання можна вирішувати, в першу чергу, СЛОВОМ. Психологи стверджують, що можливість поговорити про своє переживання потішає, рятує та дає надію. А якщо ми звернемо увагу на СЛОВО БОЖЕ то наскільки більшу втіху можемо отримати?

Один психолог, який працював із людьми у скруті, рекомендував: "Прочитайте сьогодні завтрашню газету". Так ви усвідомите, що окрім ваших переживань світ має інші клопоти, життя продовжується, а ви не самотні бо у світі багато проблем. Цією "завтрашньою газетою" може бути сьогодні Слово Боже де є втіха, підтримка,

Я вірю, що Біблія дає здоров'я. Сам Христос каже що: "Я є правда і життя". Слово Боже мені пояснює ситуацію, адже набагато ефективніше про все знає Бог. Слово людське оманливе та тимчасове. Помічаю, що слово журналістів буває одним сьогодні, а завтра іншим... Інколи це корисно послухати, проте - це тимчасове. А от, фунтдаментальнм поясненням світу та життя є Слово Боже. Біблію читайте між рядками і знайдете більше пояснень, тлумачень та розуміння.

Чого тільки варта Історія Йосифа, якого брати продали в рабство. Там є прихована правда. Йосиф був меншим із братів, улюблений син батька у вишуканому вбранні Але був гордовитий, вродливий, вирощений в турботі батьків на відміну від братів, які тяжко працювали. В решті-решт його гординя лікувалася дуже тяжко: зрада, в'язниця, обмовлення, загроза смерті... Його гординя лікувалася таким чином і  в решті-решт він проявив милосердя та врятував цілий народ від голодної смерті.

Брат-францисканець Микола Орач. Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.

Парафія Преображення Господнього РКЦ  м. Бориспіль
ПОНЕДІЛОК Свята Меса – 18.00
ВІВТОРОК Свята Меса – 8.00
СЕРЕДА Свята Меса – 18.00
ЧЕТВЕР Свята Меса – 8.00
П’ЯТНИЦЯ Свята Меса – 18.00
СУБОТА Свята Меса – 9.00
НЕДІЛЯ Свята Меса – 10.00; Свята Меса – 18.00
Сповідь щоденно перед Євхаристією, є можливість домовитись індивідуально.
Слухати інші програми

Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

Отець Євген Габров з Ордену Отців Маріянів в програмі "У Ваших намірах" говорить про те що Католицька Церква вчить про збереження довкілля. Ця програма присвячена 38-м роковинам Чорнобильської трагедії. 
Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Отець Артур Сподар пояснює слова Ісуса Христа: "Випливи на глибину". Що це означає і як цьому допомагає спільнота.
"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

Говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем про війну та причини її виникнення.
Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Стефанія Демчук, кандидат історичних наук, асистент кафедри історії мистецтв, історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, розповідає про особливості фрески "Благовіщення" Фра Анжеліко, яка прикрашає стіну монастиря Сан-Марко у Флоренції.