Слухати Радіо

Зараз в ефірі

01:40

Духовні читання

В ефірі

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

Паніка та хвилювання. На що опиратися людині в тяжкий період життя?

Поділитись з друзями
Намагайтеся приймати рішення коли утихомирите свої емоції. На що опиратися людині в тяжкий період життя розповідає отець Міхал Бранкевич.
Ми можемо опиратися на власний життєвий досвід під час труднощів. Але найкраще зосередитись на досвіді життя з Богом. Диявол намагається позбавити нас досвіду життя з Богом позбавляючи памяті про нього. В такому випадку людину наповнює страх, що обтяжує та наповнює душу. Святий Ігнатій Лойола наголошував, що найкраще рішення приходить в стані спокою. Тобто, намагайтеся робити вибір утихомиривши свої емоції, - отець Міхал Бранкевич.

Сьогодні багато хто йде до храму через страх та невпевненість, щоб віднайти там радість та спокій з чим і асоціюється костьол. Людина там згадує Свято Різдва та спасіння. Господь тому й дає нам свято, щоб ми могли відпочити та зняти напругу. Саме Різдво є радістю Божою в нашому житті і коли приходиш в храм та бачиш радісних людей то потрапляєш у атмосферу конструктивну. Це стосується і Пасхи, що символізує перемогу та спасіння людства.

Сумніви, безпорадність, хвилювання, невпевненість - це інструменти диявола від початку існування людства. Так діяв лукавий у Раю.

В людині існує дві природи

1. Раціоналізм. Раціоналіст опирається тільки на власний досвід. Така людина намагається своїми силами все вирішити та зробити. Йому не вистачає часто духовного спокою, духовної сили, відсутня радість. Тут диявол використовує страх в різних сферах життя людини, що її обтяжує. Така особа грішить забуттям Божих справ у своєму житті опираючись на свій досвід.

2. Ідеалізм. Ідеаліст - це людина віри, яка споглядає на релігійний досвід присутності Бога. Ці дві природи часто змішані. Але атеїст не вірить в Бога до першого інфаркту, - говорить народна мудрість.

Ми повинні мати життєдайну силу в стресових ситуаціях, щоб бачити допомогу Божу. Переживайте радість свята, як у дитинстві - нагадуйте собі про світлі моменти життя. Нам бажано переживати радість навіть у складних умовах - це стане добрими спогадами в майбутньому.

Практикуйте молитву за тих, про кого хвилюєтеся. Молитва допомагає проходити труднощі та пам'ятати про інших людей, зєднатися з ними. Адже найбільш небезпечним є незнання про іншу особу, невпевненість щодо неї. Але коли ми заповнюємо любовю відносини та стосунки то потім з радістю переживаємо та проходимо цей шлях. Добре, що нині працює Радіо Марія де кожен може практикувати молитву та переживати мир в умовах війни. Потрібно, щоб був голос, який допоможе зберегти впевненість та Божу присутність.

Найперше, що потрібно - це набратися високої кондиції віри. Ситуація може бути не трагічною, але коли людина панікує то чинить багато незграбних та хаотичних рухів і ускладнює все. 

Отець Міхал Бранкевич.

Слухати програми про хвилювання, страх, невпевненість






Відгуки

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Про переживання горя та невизначену втрату слухайте у програмі Люди Справи. Гість прямого ефіру - ієрей Діонісій (Денис) Дьяченко, священик Православної Церкви України, військовий капелан Національний академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.
"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

Про те, як виконати волю Божу розповідає отець-францисканець Андрій Немченко - вікарій Одеського катедрального собору Успіння Пресвятої Діви Марії. "Нещастя - наш вчитель, а призначення - вічність".
"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

Про покаяння та Євхаристію в контексті книги "Містична святиня Бога" розповідає отець Микола Бєлічев, головний редактор журналу "Слово між нами", Римо-Католицька парафія Святого Сімейства, м. Харків. 

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Про навчання дітей під час війни та створення безпечного середовища у навчальному закладі розповідає Анна Омельчук - вчителька англійської мови та аніматор ораторію в салезіянському ліцеї "Всесвіт", м. Житомир.

Як спілкуватися з духовними особами?

Як спілкуватися з духовними особами?

Часто від світських людей можна почути, що вони не знають, з чого розпочати розмову з духовною особою, і взагалі, як з нею вести діалог. Сестра Наталя Вакулішина в програмі "У Ваших намірах" розвінчує стереотипи, пов'язані з представниками духовного світу, і радить просто бути собою.