Слухати Радіо

Зараз в ефірі

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

В ефірі

Хресна Дорога

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Молитовна лінія

19:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Розмова з екзорцистом

Завдяки католицьким спільнотам ми придбали 7 із 9 автомобілів для ЗСУ, - волонтерка Олена Кулигіна

Поділитись з друзями
Волонтерська діяльність - це поклик. Викладачка Українського Католицького Університету, блогерка, журналістка, волонтерка  - Олена Кулигіна.

Волонтерство, як і служіння - це покликання та місія. Це коли ми слухаємо голос Духа Святого, який закликає нас до певних справ. Моя волонтерська діяльність розпочалася з 2017 року. Я тоді працювала в комітеті "Папа для України" в офісі ініціативи, що в Запоріжжі. Вже звідти ми їздили з владикою Яном Собіло та Апостольським нунцієм на схід країни в міста та селища, які сьогодні окуповані. Тоді ми відвідували сіру та червону зону де тривали активні обстріли, - Олена Кулигіна.

Після деокупації ми їздили з волонтерською місією по селах Херсонщини, оскільки більшість допомоги було спрямовано в обласний центр, Херсон. Ми передовсім співпрацюємо з військовими медиками, яких забезпечуємо всім необхідним, а через них вже допомагаємо і цивільному населенню. Намагаємося потрапити у віддаленні села та Територіальні Громади області.

Нас вельми здивувало, що в деяких селах, в умовах окупації, залишалося більшість дітей та дорослих. Ці люди живуть сьогодні в складних умовах: без мобільного зв'язку, газового опалення, електроенергії та інтернету.

Я просто роблю свою справу для звільнення рідної землі. Звільнення Херсонщини для мене - це радість, що пов'язана з болем. Адже розумію, якою великою ціною це дається. Це мотивує ще більше працювати спільно з іншими волонтерами. 

Розпочалося все у березні коли ми збирали гроші на медикаменти для окупованого Херсону. Опублікувала допис, що  потрібна сума грошей на закупівлю препаратів - це 15 000 грн і протягом короткого періоду часу люди перевели більшу суму, аніж було потрібно. Дехто просто передавав необхідне. Таким чином ми зібрали понаднормово та змогли забезпечити окрім цивільних, ще й військових медиків. Наступного разу ми опублікували наступний допис із закликом і на нього відреагували люди з різних куточків України, а з Рівного нам надіслали декілька ящиків необхідних препаратів.

Наступний пост у Фейсбуці ми розмістили з метою зібрати кошти на реанімобіль для медиків. На цей заклик відгукнулася волонтерка Радіо Марія Мар'яна Логвиненко, яка знаходиться в Німеччині. Вона повідомила, що Греко-Католицька спільнота в Гамбурзі готова придбати реанімобіль. Таким чином, завдяки народній підтримці, ми вже змогли придбати 9 автомобілів для військовослужбовців. Зауважу, що 7 автівок були придбані завдяки католицьким спільнотам.

Мене вельми вразило, як люди з різних куточків України піклуються про тих кого ніколи не побачать. Коли була шалена потреба закупити велику кількість медпрепаратів для ЗСУ то протягом 3х днів ми отримали понад 200 000 гривень пожертв і змогли швидко придбати все необхідне. Пишаюся Українцями.

Я ніколи так добре не досліджувала географію Херсонської області, як сьогодні. Ставила мітки на карті коли дізнавалася про звільнення наступного села чи міста. Ми сьогодні через важку боротьбу здобуваємо нашу суб'єктність.

Викладачка Українського Католицького Університету, блогерка, журналістка, волонтерка  - Олена Кулигіна.

Слухати програми Люди Справи


Відгуки

Святий Йоан Ліствичник та повчання про зцілення від наслідків гріха

Святий Йоан Ліствичник та повчання про зцілення від наслідків гріха

Про одного із найбільших подвижників Церкви - Йоана Ліствичника - розповідає священник парафії Володимира та Ольги УГКЦ, викладач богослов'я в Українському Католицькому Університеті (м. Львів), отець Олег Кіндій.


"П'ята заповідь наголошує, що людське життя священне", - отець Руслан Михалків

"П'ята заповідь наголошує, що людське життя священне", - отець Руслан Михалків

Про пʼяту Божу заповідь розповідає ректор Вищої Духовної Семінарії Пресвятого Серця Ісуса у Ворзелі, отець Руслан Михалків. 
Господь дав мені обітницю: "Лишайся в Україні та будеш щасливим", - отець Костянтин Морозов

Господь дав мені обітницю: "Лишайся в Україні та будеш щасливим", - отець Костянтин Морозов

Історія покликання отця Костянтина Морозова з ордену Братів Менших Капуцинів, м. Київ.
Святий Іриней про первородний гріх.

Святий Іриней про первородний гріх.

Роздумуємо над 15 -17-м пунктами Епідейксису: "Первородний гріх". Автор програми, отець Енріке Лопес Імбернон. 9 катехиза із серії програм: "Святий Іриней. Доказ апостольської проповіді".

Бог, людина, диявол: звідки походить страждання?

Бог, людина, диявол: звідки походить страждання?

Про природу страждання та місце людини говорить брат-францисканець Микола Орач з Парафія Преображення Господнього в місті Бориспіль.