Слухати Радіо

Зараз в ефірі

09:00

Молитовна лінія

В ефірі

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Хресна Дорога

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

19:00

Вечірній ефір

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

"Коли переживаєте тяжкі наслідки хвороби - зверніться до священника", - отець Микола Орач

Поділитись з друзями
"Я знаю багато випадків, коли людина, після обряду єлеопомазання отримувала надію та прощення гріхів, зʼявлялися духовні та душевні сили. Отже, виходом із тяжкого стану можуть стати: Слово Боже, Церква, спілкування з християнами та Єлеопомазання". Брат-францисканець Микола Орач. Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.
Серед народу прийнято говорити тільки про хороше, щоб не накликати біду розмовами про погане. Але, на мою думку, уникання складних тем тільки шкодить людині. Сьогодні, поговоримо про переживання хвороби, болю, страху та інших тяжких станів.

Психологи кажуть, що боротьба з недугою розпочинається в духовному світі людини. Отже, зосередимося на Біблії та дізнаємося, що про це говориться у Книзі книг. Слово Боже часто поєднує хворобу з гріхом. У старозавітних текстах бачимо, як автори в тяжкому стані благають Господа про помилування та прощення.

У Новому Завіті читаємо про зцілення Ісусом хворого. "А коли Він ішов, то побачив чоловіка, сліпого від народження. Його учні запитали Його, кажучи: Учителю, хто згрішив: він чи батьки його, що сліпим народився? Ісус відповів: Ні він не згрішив, ні його батьки, але щоб виявилися на ньому Божі діла". (Івана 9: 1-3)

Часто, в стані хвороби, люди обвинувачують Бога у своїх стражданнях. Але й через це приходить певна мудрість. І навіть складні запитання о Господа, згодом, перетворюються на пошук сенсу в житті. Відповідь на свою муку ми можемо знайти в Христі, котрий взяв на себе усі болі людства.
 
Будьте обережними та не обвинувачуйте Бога у стражданнях. У таких обставинах, моя особиста молитва стає щирішою, а багато хто тільки так починає шукати Його. Звісно, це не найкращий спосіб пошуку Христа, але ліпше Його знаходити в щасливому стані. 

Коли переживаєте тяжкі наслідки хвороби чи депресію - зверніться до священника. Я знаю багато випадків, коли людина, після обряду єлеопомазання отримувала надію та прощення гріхів, зявлялися духовні та душевні сили. Отже, виходом із тяжкого стану можуть стати: Слово Боже, Церква, спілкування з християнами та Єлеопомазання.

Читаємо в книзі Якова: "Якщо хтось із вас занедужав, то нехай покличе старійшин із церкви, щоб вони помолилися за нього, помазавши його оливою в ім’я Господнє". Якова 5:14

Брат-францисканець Микола Орач. Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.

Слухати інші програми:



Відгуки

"Без покаяння людина стає невільником гріха", - отець Григорій Рогацький

"Без покаяння людина стає невільником гріха", - отець Григорій Рогацький

Про єдність з Богом до якої закликає нас Богородиця розповідає отець Григорій Рогацький, зі згромадження Воплоченого Слова, УГКЦ, Івано-Франківськ. "Ми повинні постійно бути готовими з чистою душею перейти до вічності".
"Діва Марія закликає кожного побачити себе в Бозі", - отець Рафал Мишковський

"Діва Марія закликає кожного побачити себе в Бозі", - отець Рафал Мишковський

Про спомин пресвятої Діви Марії Фатімської та молитву кожного із нас розповідає отець-кармеліт Рафал Мишковський.
"Мене вигнали з монастиря, але я знав, що повернуся", - брат Олександр Могильний

"Мене вигнали з монастиря, але я знав, що повернуся", - брат Олександр Могильний

"Я хотів вибрати легку дорогу та бути простим братом в монастирі, але Бог кликав мене стати монахом-священником". Свідчення про покликання до богопосвяченого життя брата-капуцина Олександра Могильного.
"З психологією треба бути дуже обережним!" - отець Міхал Бранкевич

"З психологією треба бути дуже обережним!" - отець Міхал Бранкевич

Психологія - набула великої популярності у ХХ століті. Не втратила вона своєї актуальності і сьогодні набувши нових форм у вигляді різноманітних аутотренінгів та мотивуючих курсів. Що про це говорить Церква - розбиралися з отцем Міхалом Бранкевичем.
"Бог вартий того, щоб посвятити Йому своє життя" - отець Мар'ян Мельничук

"Бог вартий того, щоб посвятити Йому своє життя" - отець Мар'ян Мельничук

Отець Мар'ян Мельничук говорив про покликання: "Як зрозуміти Божій задум щодо себе?