Слухати Радіо

Зараз в ефірі

12:00

Царице Неба

В ефірі

Розарій

13:00

Літургія Східний обряд

14:00

Пісня Перемоги

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Обережно, магія!

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:15

Пісня Перемоги

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з костелу св. Станіслава єпископа та мученика (Городок)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Житія святих

23:00

Акафист

23:40

Святий дня

Зазирніть у своє серце. Три важливі заклики від Матері Божої з Гваделупи, що актуальні сьогодні

Поділитись з друзями
Три важливі повідомлення про життя від Матері Божої з Гваделупи звернені до кожної людини розповідає сестра гоноратка Каміла Кармалюк. 
В Біблії ми читаємо, що життя - це фізичне та духовне злучення з Богом. На противагу, смерть - це відлучення від Бога. В Євангелії читаємо слова Христа: "Хто вірує в Мене, той навіть вмерши — житиме. Кожен, хто живе і в Мене вірує, — не вмре повіки" (Ів. 11:25)

Тобто, злучення з Богом не має перспективи вмирання. Бог створив людину безсмертною, але смерть увійшла через гріх у світ і саме через неї відбувається відлучення від Творця.

В Гваделупі, та й всюди Марія об'являється, як Мати життя. Чому Богородиця постійно наголошує, що Вона Мати життя? В цьому є коротке повідомлення до всіх нас.

Також, Марія доносить через об'явлення, що Він, Бог  існує незалежно ні від чого. Коли Мойсей побачив палаючого куща та почув послання Бога визволити Його народ з неволі Єгипетської то запитав, як же Його представити фараону? На що Бог відповів: "Я Той, що є". Тобто, те, що ми бачимо вже присутнєв Ньому, як і те, що ми не бачимо також є в Ньому. 

В образі Матері Божої Гваделупської вона підперезана. Це означає, що Вона носить під серцем Живого Бога. Цей образ свідчить, що Марія носить життя - Ісуса Євхаристійного. Беручи участь у Таїнстві Євхаристії ми засвідчуємо, що серед нас присутній живий Бог. У своєму першому об'явленні в Гваделупі, Богородиця хоче донести нам, що в кожній хвилині присутній живий Бог, і ми на кожному кроці та що дня бачимо це.

Друге повідомлення Марії для нас. Образ Богородиці з Гваделупи дає нам чітке розуміння, як ставитися до життя. Марія показує, що плід кожного життя, який носить кожна жінка під серцем важливий для Бога. Вона наголошує, що це потрібно берегти, плекати його.

Коли в Мексиці хотіли прийняти закон про аборти то на одній службі Божій присутні побачили ембріон в образі Матері Божої. Ця подія набула резонансу, що й стало причиною неприйняття цього закону на державному рівні.

Той, хто хоче знищити життя, зокрема в лоні матерів - диявол. Марія об'явилася вагітною, підперезаною чорною стрічкою, в рожево-червоного кольору плащі. Вона, таким чином, наголошує на важливості життя та на шанобливому ставленні до нього. Зауважмо, що одна нога Марії стоїть на місяці, а інша припіднята, відображаючи рух - що символізує курс на захист життя.

Третє повідомлення Богородиці про життя. Марія є дочкою Бога, Матір'ю Ісуса Христа, дружиною Святого Духа. Таким чином, вона є матір'ю і кожного з нас та кожної живої істоти на землі. Її присутність та заступництво дуже сильні, адже вона провадить нас по життю. І як кожна мати, вона все зробить для захисту своїх дітей. І в об'явленні в Гваделупі Вона наголошує, що хоче передати повноту життя та вирвати із диявольських рук кожного. Саме тому Церква називає Її співвідкупителькою.

Коли людина в усьому бачить погане то це означає смерть всередині особи. Марія наголошує постійно, що коли людина має всередині Бога то в усьому буде бачити хороші, позитивні висновки. Така людина буде в позитивному світлі дивитися на ситуації життя дякуючи Богу, мовляв: "Якщо Ти це допустив то я дякуватиму Тобі". Тому ми маємо віднайти щастя, яке хоче передати нам Марія. Третє повідомлення Марії полягає в тому, що все, що допускає Бог, нам на добро.

Бог співстраждає з нами. Ми маємо розуміти, що на все є причина та наслідок. Біда - це причина негативного залучення людського ресурсу серед яких занедбання та нехтування. Це підштовхує до переосмислення.

Подивіться на себе. Наскільки багато продукуємо смерті у плітках, прокльонах, зневагах... Досить часто ми бачимо погане у сусідові, якого осуджуємо, а не в собі. Чим ми наповнюємо своє життя - тим ми є.

Сестра гоноратка Каміла Кармалюк.

Слухати інші програми

Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж розповідає про головні свята єврейського народу в циклі програм: "Юдейські свята".
"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.