Слухати Радіо

Зараз в ефірі

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

В ефірі

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Трансляція з храму свв.ап Петра і Павла (Рівне)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:45

Літургія годин (Бревіарій)

Значущі об'явлення Пресвятої Діви Марії у світі

Поділитись з друзями
Розпочинаємо серію програм про значущі об'явлення Пресвятої Діви Марії. Розповідає настоятель парафії Святого Духа м. Боярка, отець Григорій Рассоленко. "В об'явленнях Богородиця закликає молитися Богу не почуттями, а серцем".
У попередніх програмах ми говорили про молитву та навернення. Ми спостерігали за людьми молитви та зрозуміли, що головними молитовниками в християнстві є Ісус Христос та Діва Марія. Сьогодні ми розпочинаємо серію програм про об'явлення Богородиці.

Діва Марія не є Богом, але має унікальне покликання бути Божою матір'ю. За її згодою та участю відбулися значущі події у світі - вона виконала велику роль для спасіння людства. Зауважмо, що добро, яке вчинив через Богородицю Господь є досконалим добром. Вона піклувалася про Ісуса Христа, а через її смирення Бог уділяє їй все необхідне.

Кожне об'явлення Церква досліджує ретельно та індивідуально. В історії відомо багато випадків так званих "об'явлень", що в решті-решт виявилися галюцинаціями чи фантазіями певних осіб. До реальних обявлень Богородиці відноситься дуже малий відсоток із усіх зафіксованих.

Вірити в обявлення Богородиці не обов'язково кожній людині. На цьому наголошує Церква, адже вони не суперечать вірі. Повідомляється, що Церква перевіряє, досліджує та дає відповідь, щодо відповідності Об'явлень Слову Божому.

Богородиця завжди приходить до нас, як Мама.

Першим Святим, який пережив об'явлення Богородиці, був Святий Йоан з Дамаску. Він був сином впливового урядовця в місті. Замолоду отримав освіту ченця та був відданий християнській аскезі. Коли став урядовцем, як батько, то використовував уряд, щоб поширювати віру в Ісуса Христа. Однак переживав душевні страждання через багатство отримане від батьків. Одного разу приймає рішення зректися усього майна та вирушає в Єрусалим.

Своїм вчинком він привернув увагу суспільства. Люди почали цікавитися його вірою. Але урядовці почали дискредитувати Івана. Його обвинуватили в корупції та приговорили до покарання - відрубати правицю. Іван дуже переживав це приниження, адже люд, який йошо шанував, тепер проклинав його несправедливо... відрубану руку Івана повісили на базарній площі.

Переживаючи душевні муки, Іван звернувся до Богородиці в молитві. Рука довго не гоїлася і до душевної болі додалася ще й фізична. Одного разу він впав у глибокий сон де йому з'явилася Богородиця та відповіла, що почула його. Також Вона повідомила, що його рука буде писати справно. Коли він прокинувся то побачив, що рука була на місці, а жар зник. Лише тонка лінія на місці відрубу нагадувала про травму. Чутка про це рознеслася по околицям і багато людей навернулося.

Настоятель парафії Святого Духа м. Боярка, отець Григорій Рассоленко.

Слухати інші програми


Відгуки

Біси та біснуватість, - катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість, - катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Десята катехиза із серії програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування". Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля". Автор програми, отець Енріке Лопес Імбернон.
"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

Отець Олександр Халаїм розповідає про місійність Церкви та кожного з нас.