Слухати Радіо

Зараз в ефірі

22:40

Житія святих

В ефірі

Акафист

23:40

Святий дня

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Відкриваючи таємниці християнства

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Акафист

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Біблійні читання

04:40

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:30

Житія святих

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

Бути поруч і не нашкодити. Корпус військових капеланів проводить душпастирське служіння в шпиталях

Поділитись з друзями
Керівниця шпитального напрямку та коуч шпитальних капеланів Корпусу військових капеланів Християнської Служби порятунку, ШУРА ВЯТРЖИК. "Ми проводимо душпастирське служіння в шпиталях. Тільки на бажання самого військовослужбовця ми можемо розповісти про Бога". 

Структурний підрозділ “Корпус Військових Капеланів”

Корпус військових капеланів (КВК) створений як структурний підрозділ Християнської Служби Порятунку. КВК є правонаступником Міжконфесійного батальйону військових капеланів, що з початку російсько-української війни здійснював душпастирське служіння у різноманітних військових підрозділах на лінії розмежування і був трансформований у КВК у березні 2016 року (МБВК налічував більше 100 капеланів з шести християнських конфесій та деномінацій).

КВК не є військовим формуванням, не використовує зброю, не застосовує силу або будь які елементи фізичного, психологічного чи іншого примусу. Капелани КВК здійснюють своє служіння у визначених підрозділах на контрактній основі, на волонтерських засадах за ротаційним принципом, або у складі мобільних груп, що працюють у відповідних секторах.

Пріоритетним завданням КВК є здійснення душпастирської опіки, психологічної підтримки та євангелізаційної діяльності в середовищі  Збройних Сил України, Національної гвардії, Прикордонної служби України, Служби безпеки України, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Служби зовнішньої розвідки, особливо стосовно підрозділів, що знаходяться в зоні війни.

Крім цього, капелани КВК, зокрема, покликані:

працювати над поширенням знань та навичок серед особового складу відповідних підрозділів та цивільного населення у секторах відповідальності з метою підвищення рівня підготовки до виживання в умовах бойових дій та інших екстремальних ситуацій;

сприяти матеріально-технічному, гуманітарному, медичному, освітньому та інформаційному забезпеченню відповідних підрозділів;

надавати домедичну допомогу та сприяти медичній евакуації постраждалих внаслідок бойових дій та інших екстремальних ситуацій  у секторах відповідальності.

Діяльність КВК окрім військового капеланства може здійснюватися також у форматах лікарняного, тюремного, екологічного, освітнього та інших різновидів капеланського служіння.

Слухати інші програми Люди справи

Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Десята катехиза із серії програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування". Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля". Автор програми, отець Енріке Лопес Імбернон.