Слухати Радіо

Зараз в ефірі

01:40

Духовні читання

В ефірі

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

ПЕРІОДИ В СЛУХАННІ БОГА

Поділитись з друзями
"Мета катехизи: навчити кожного слухача краще пізнати мистецтво молитви, щоб мати щоденне близьке спілкування з нашим Господом – Отцем небесним, Ісусом Христом та Святим Духом", - отець Юрій Зелінський. 

ПЕРІОДИ У СЛУХАННІ БОГА

Сьогодні буде про ПЕРІОДИ У СЛУХАННІ БОГА. Сьогодні буде про молитву людини, яка усамітнилася у глибині свого серця, молиться тайно та повчається Святим Духом. Мета сьогоднішньої катехизи така: навчити кожного слухача краще пізнати мистецтво молитви, щоб мати щоденне близьке спілкування з нашим Господом – Отцем небесним, Ісусом Христом та Святим Духом.

Хочу доступною мовою розкрити завжди актуальну тему про важливість особистої, поглибленої розмови з Богом. Багато людей завжди знаходять відмовки, щоб не молитися, але головна причина їх відмови - це просте нерозуміння, що потрібно робити під час зустрічі з Богом. З чого почати? Що говорити? Як чути Божий голос і як налаштуватися, щоб мати провід Духа Святого?

Хочу вам передати практичні кроки для зростання у взаєминах з Богом, грунтуючись на особистому досвіді та Святому Письмі.

Є різні періоди у слуханні Бога. Є час, щоб читати Слово Боже, є час, щоб уважно слухати голос Божий в своєму нутрі, є час роздумувати, розмірковувати чи просто мовчати, перебуваючи в Божій присутності. У стосунках з Богом ми повинні підкорятися керівницьтву Святого Духа. Це означає, що не треба змушувати Бога говорити, коли Він вже в твоєму нутрі спонукає тебе іти на молитву. І не варто також щось вголос говорити Богові, коли Він хоче тобі щось сказати у конкретний час та хотів би, щоб ти помовчав. Головне прийти до Господа Ісуса та бути поруч із Ним, просто сісти у Його ніг.      

МОЛИТВА це звернення серця і думок до Бога; молитися — значить стояти перед Богом, невідхильно мисленно шукати Його Обличча, дивитися на Нього і бесідувати з Ним у благоговійному страсі та упованні на Його милість.

Це інструментальна, дуже ніжна, красива музика без слів, яку можна використати під час молитви. Використовуєтся у християнському прославленні Бога та поклонінні Йому. Вона допомагає швидше наблизитися до Бога та наповнюватися Святим Духом. Тому музика духовного просочення дуже корисна для занурення в атмосферу споглядання слави, тобто святості нашого Бога. Також підходить для перебування в славі Бога.

Натхнення для створення цієї інструментальної музики є слова з Біблії з       1 Послання Івана Апостола (4,16):    «І ми пізнали любов, яку має до нас Бог, і повірили в неї. Бог є любов, і той, хто перебуває в любові, перебуває в Богу, і Бог у ньому».

Можна сказати, що цей вид ніжної та особливо вродливої музики дуже сприяє, щоб можна було довший час провести в Божій присутності та спілкуванні зі Святим Духом. Адже ця музика створена для будування якісних та поглиблених відносин з усіма Особами Пресвятої Трійці.

Богу велика подяка за те, що на фоні цієї музики ми зможемо прямо зараз глибше занурюватися в Серце нашого небесного Тата, в Його любов до нас, в Його природу! Я не можу вам передати словами те почуття і переживання, те щось особливе і неймовірне, що ви зараз будете досвідчувати!     

Слава тобі наш Господь! Прекрасно перебувати у присутності Твоїй, Творець неба, землі, і всього, що оточує нас. Свят, свят, свят Господь Саваот! Алілуя!

Є КІЛЬКА ОСНОВНИХ ПЕРІОДІВ – СПОСОБІВ ПЕРЕБУВАННЯ ПЕРЕД БОГОМ ТА СЛУХАННЯ ЙОГО ГОЛОСУ.

1. Слухання

- розташуйтеся зручно та розслабте своє тіло

- заспокойтеся, втихомирьте себе та свої думки

- просіть Святого Духа, що дає внутрішній мир, зійти на вас і приносити вам одкровення та видіння

- починайте налаштовуватись у своєму серці на слухання («Говори, Господи, слуга Твій слухає.»)

- тримайте фокус на слуханні Бога, і якщо приходять сторонні думки, боріться з ними, молячись на мовах або просячи Бога наповнювати вас спокоєм; не відволікайтесь від слухання голосу Божого

- запишіть у щоденник те, що ви почуєте

- запитуйте Бога, як втілити у житті те, що ви почули від Нього або щось вирішити згідно Його Волі

2. Читання Святого Письма

- моліться та попросіть Святого Духа вести вас і дати вам, що саме читати із Бібліі

- читайте, зупиніться та розмірковуйте, потім читайте далі

- якщо ви вивчаєте певну тему, то читайте більше віршів, розділів та прикладів, але якщо ви досліджуєте певне місце Писання, отримане від Бога, то краще довше «копатися» в ньому

- корисно і важливо тримати завжди під рукою інші переклади Біблії або довідники, біблійні коментарі, щоб можна було порівняти незрозумілі слова або дізнатися більше про них

- записуйте всі ті одкровення та висновки, які ви отримуєте під час читання Святого Письма та роздумів над ними

3. Роздуми

- обмірковуйте у своєму серці те, що ви отримали або прочитали

- візьміть Боже Слово та запам'ятайте його

- повторіть це Слово для себе вголос

- дозвольте Йому взаємодіяти з вашими думками, надіями, бажаннями, мріями

- іноді одним Божим Словом чи фразою буде заповнено весь час перебування з Господом

4. Молитва - спілкування

- зробіть те, що ви знаєте, щоб молитися було легше (щодо внутрішньої та зовнішньої атмосфери)

- розмовляйте з Богом в дусі любові простими словами, але завжди від серця

- присвячуйте свій дух, душу та тіло Ісусові

- розмовляйте з Ним про свої переживання та гріхи

- дозволяйте Його Слову перетворювати вас, приносити зцілення та звільнення

5. Перебування в Богу (молитва споглядання слави Бога)

- просто відпочивайте в Його обіймах

- відкладіть убік свої думки

- слухайте Його думки

- насолоджуйтесь Його присутністью, любов’ю, тишею (можна включити музику «просочування - INSTRUMENTAL SOAKING WORSHIP

- не чекайте осяяння яскравим світлом або ангельського відвідування; довіряючись Святому Духу, приймайте з радістью та вдячністью те, що Він вам дає.

Отець Юрій Зелінський

Слухати інші програми 

Відгуки

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Про переживання горя та невизначену втрату слухайте у програмі Люди Справи. Гість прямого ефіру - ієрей Діонісій (Денис) Дьяченко, священик Православної Церкви України, військовий капелан Національний академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.
"Він розіп'яв себе в сповідальниці", - катехеза про св.Леопольда Мандича

"Він розіп'яв себе в сповідальниці", - катехеза про св.Леопольда Мандича

Брат-капуцин Віктор Дешук під час ранкової катехези знайомить слухачів Радіо Марія з постаттю святого Леопольда Мандича.
"Ціла історія святої Терези Великої - це молитва", - о.Віталій Козак

"Ціла історія святої Терези Великої - це молитва", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак продовжує цикл катехез під назвою "Історія дружби". Священник розповідає про досвід молитви святої Терези Авільської. Дослідники життя  Терези виділяють три етапи її переживань. Перший - "спонтанність і відкритість", другий - "неприйняття і конфлікт", і третій - "гармонія зустрічі". 
Як відчути Божу любов?

Як відчути Божу любов?

Отець Леонід Михалець говорить про Божу любов.
"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

Про те, як виконати волю Божу розповідає отець-францисканець Андрій Немченко - вікарій Одеського катедрального собору Успіння Пресвятої Діви Марії. "Нещастя - наш вчитель, а призначення - вічність".