Слухати Радіо

Зараз в ефірі

19:00

Вечірній ефір

В ефірі

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Розмова з екзорцистом

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

Відбувся 16-й Екуменічний соціальний тиждень. "В України є шанс вийти із інформаційної бульбашки", - отець Роман Фігас

Поділитись з друзями
У Львові відбувся 16-й Екуменічний соціальний тиждень. Про подію розповідає в.о. директора інституту екуменічних студій Українського Католицького Університету, отець Роман Фігас.

Тема заходу – «Від війни до сталого миру: через справедливість та солідарність». 4-7 жовтня в Українському католицькому університеті міжнародний форум об’єднав учасників з різних країн, які рефлексували про війну та сталий мир.

Форум понад 15 років є майданчиком для діалогу та осмислення подій, що резонують в Україні та світі. В часі цьогорічного ЕСТу відбулися круглі столи, міжнародні панельні дискусії, семінари, виставки та майстер-класи, поділені за тематичними блоками:

Блок 1. Релігійно-екуменічний та етичний.

Блок 2. Історико-політичний.

Блок 3. Екологія.

Блок 4. Міграція.

Блок 5. Культурно-освітній.

Блок 6. Інформаційний.

Форум відбувається з ініціативи Інституту екуменічних студій Українського католицького університету, у партнерстві із Фондом Конрада Аденауера в Україні та Німецькою лютеранською церквою.

Партнери: Інститут історії церкви УКУ, Школа журналістики УКУ, Національний університет «Львівська політехніка», Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» (МІОК), кафедра соціології та соціальної роботи НУ «ЛП», Конференція європейських Церков (CEC in Brussels), Catholic Peacebuilding Network, Університет Нотр-Дам, Українське християнське академічне товариство (УХАТ) та ін.

Участі у форумі взяли: д-р Йорген Сков Соренсен, генеральний секретар Конференції Європейських Церков, Мирослав Маринович, віце ректор Українського католицького університету, д-р Жерар Паверс,  директор Католицького центру з миробудування, професор Університету Нотр-Дам, Валерій Пекар, викладач Львівської бізнес-школи УКУ, президент компанії “Євроіндекс”, д-р Оксана Винницька, почесна консулка Канади в Україні, д-р Олександр Мотиль, професор політології в університеті Ратґерса, д-р Андреас Умланд, аналітик Стокгольмського центру Східноєвропейських студій, Єпископ Павло Шварц, Німецька Євангелічно-Лютеранська Церква України, с. Гелен Елфорд, OП, професор, президент Папської Академії соціології, проректор та декан соціології в Папському університеті Св. Томи Аквінського в Римі, Італія (2001-2023), Рокко Буттільйоне, професор, член Італійського Парламенту, Міністр культурної спадщини та культурної діяльності, Міністр політики Євросоюзу (2001-2006), Джордж Вайгель, професор, почесний старший науковий співробітник Центру етики та публічної політики, біограф Святого Івана Павла ІІ, автор книг про релігію та культуру та ін.

Слухати інші програми

Відгуки

Чому Церква встановлює придорожні каплиці?

Чому Церква встановлює придорожні каплиці?

У програмі "У Ваших намірах" отець Вальдемар Павелець розповідає про традицію встановлення придорожніх капличок. Священник пояснює, звідки бере початок це явище та яку роль відіграють придорожні каплички в житті спільноти віруючих.
"Пісня найбільше виражає мене та допомагає забути про все", - отець Максиміліан Подвіка

"Пісня найбільше виражає мене та допомагає забути про все", - отець Максиміліан Подвіка

"Щодня молився за своє призначення та зрозумів, що у розпізнанні покликання важливі такі складові: молитва, тиша та дослідження", — отець Максиміліан Подвіка з Ордену кармелітів босих.
"Коли вирішуємо проблеми - обираймо Бога, а не егоїзм", - отець Петро Франків

"Коли вирішуємо проблеми - обираймо Бога, а не егоїзм", - отець Петро Франків

Отець Петро Франків говорив про силу та міць, які приносять справжнє щастя.
"Без покаяння людина стає невільником гріха", - отець Григорій Рогацький

"Без покаяння людина стає невільником гріха", - отець Григорій Рогацький

Про єдність з Богом до якої закликає нас Богородиця розповідає отець Григорій Рогацький, зі згромадження Воплоченого Слова, УГКЦ, Івано-Франківськ. "Ми повинні постійно бути готовими з чистою душею перейти до вічності".
"Діва Марія закликає кожного побачити себе в Бозі", - отець Рафал Мишковський

"Діва Марія закликає кожного побачити себе в Бозі", - отець Рафал Мишковський

Про спомин пресвятої Діви Марії Фатімської та молитву кожного із нас розповідає отець-кармеліт Рафал Мишковський.