Слухати Радіо

Зараз в ефірі

18:00

Св.Літургія з костелу св. Станіслава єпископа та мученика (Городок)

В ефірі

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Житія святих

23:00

Акафист

23:40

Святий дня

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Відкриваючи таємниці християнства

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Акафист

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Біблійні читання

04:40

Святий дня

05:00

Молитва

Як почати молитися на мовах?

Поділитись з друзями
Як активувати Дар мов? Розповідає душпастир парафії Святого Йосифа м. Дніпро, брат-капуцин Юрій Зелінський.
Чому кожному християнину рекомендовано молитися іншими мовами?

1. Дар молитви іншими мовами Бог обіцяв кожному, хто повірив в Господа Ісуса Христа;

2. Говоріння іншими мовами свідчить про присутність, маніфестацію та дію Святого Духа в житті того, хто використовує цей дар;

3. Говоріння мовами дозволяє глибше переживати присутність Святого Духа під час спілкування з Богом;

4. Святий Дух направляє нашу духовну мову до того, що того хоче Бог. Говоріння іншими мовами допомагає молитися згідно з волею Бога;

5. Святе Письмо закликає нас наповнюватися щодня Святим Духом і молитися іншими мовами;

6. Молитва мовами активує в нас плоди Святого Духа: любов, радість мир, довготерпіння, ла́гідність, до́брість, вірність, тихість, здержливість;

7. Молитва мовами оживляє, зміцнює та робить зрілою нашу віру;

8. Молитва мовами допомагає нам виконати Боже призначення, Боже покликання. Життєво важливо та корисно, щоб у нас активувалися та дозрівали духовні якості;

9. Молитва мовами – це чудовий спосіб висловити вдячність Богові. Цей дар служить також у поклонінні Богові;

10. Говоріння на мовах навчає духовним істинам і робить християнина сильним і впливовим;

11. Наша духовна мова молитви дає нам можливість спілкуватися з Богом «Віч-на-Віч»;

12. Говоріння мовами дає можливість людському духу молитися про те, що стосується особисто тебе;

13. Молитва мовами заспокоює наш розум. Говорення мовами – це не праця природного мозку, але робота людського духу. По цій причині говорення мовами дає тобі можливість молитися довго. Немає жодних обмежень у мові, лексиконі та формі речень, тому таким чином можеш молитися протягом тривалого часу. Говорення мовами дає тобі також можливість виконати наказ Господа Ісуса, щоб «молитися невпинно»;

14. Говоріння мовами дозволяє краще усвідомити та використати силу Христа. Чим більше ти пізнаєш силу Божу, що діє в тобі і через тебе, тим більше стаєш сміливішим. Ти стаєш хоробрим як справжній свідок і воїн Ісуса Христа. Ти безстрашний перед демонічною атакою, твоя віра буде досить тверда, щоб впоратися з нею.

ЯК ОТРИМАТИ ДАР ГОВОРІННЯ НА МОВАХ?

1. Прийміть Ісуса Христа як Господа і Спасителя. В Євангелії від Івана записані наступні слова Ісуса: «Хто вірує в мене, як Писання каже, то ріки води живої з нутра його потечуть!» Так він про Духа казав, що його мали прийняти ті, які увірували в нього (тобто в Ісуса).» (Івана 7:38-39). Важливою умовою того, щоб ця річка почала з вас текти, є ваша особиста віра в Ісуса Христа. 

Слід розуміти, що коли ви приймаєте Ісуса у своє серце, ви дійсно отримуєте Святого Духа у цей самий момент. Ви запрошуєте Його у своє життя, і Він у вас перебуває. Коли ви говорите мовами, ви дозволяєте Святому Духу говорити через вас. 

У наведеному вище вірші говориться: «з нутра». Не з престолу Божого, а з вашого нутра, тобто ця річка води живої випливає з вашого живота, з вашого духа, з вашої потаємної істоти там, де живе Дух Божий. У момент покаяння в гріхах та прийняття від Бога дару спасіння у нас внутрі, в серці, в дусі з'являється нібито духовна криниця (іншими словами - річка живої води), яка хоче вирватися через наші вуста. Ця річка є повнотою Святого Духа. Саме в ній знаходится джерело цього дорогоцінного дару від Бога, що називається молитвою на мовах.

2. Просто розслабтеся. Серйозно, не напружуйтесь. Іншими словами, видихніть зі свого нутра. Дії 2:1-4 показують, що учні не очікували з'явлення цього молитовного дару. Вони не напружувалися. Там навіть не написано, що вони стояли навколішки і молилися - вони могли сидіти. 

Мови – це дар від небесного Отця. Ви не отримаєте цей дар, докладаючи зусиль або наполегливо молячись. Чим старанніше ви намагаєтеся досягти цього дару, тим більше він може вислизати від вас, тому що це подарунок, який потрібно лиш прийняти. Це той дар, якого ніхто з нас не може собі заслужити. Це ж дар, який ви просто вивільняєте зі своєї таємної суті. Тому я сказав: видихніть зі свого нутра цей спосіб молитви. 

Говоріння мовами — це насправді Святий Дух, якого ви вже отримали, коли увірували в Господа Ісуса та покаялися в усіх своїх гріхах та прийняли спасіння. Саме Святий Дух вивільняє цей молитовний дар мов через вас. Річка живої води знаходиться всередині вас і чекає, коли її випустять назовні. Ваші інтелектуальні старання ні до чого не приведуть, просто дозвольте Святому Духу активувати цей дар. Ваш рот - це свого роду кран, і після того, як ви його відкриєте, просто дозвольте річці текти! Як тільки ви усвідомите цю істину, вона зніме з вас будь-яку напругу та гординю, яка перешкоджає тому, щоб до Бога звертатися так, як маленька дитина звертается до своєї матері не словами, а різними звуками. Головне — розслабитися, вірити як дитина з упованням на Божу доброту до вас, відкрити рот і просто видихнути з себе звуки цієї молитви. Вам допоможе Святий Дух.

3. Задіяти свою волю. Слово Боже наводить нам кілька прикладів. У Псалмі 80:11 говориться: «...Я - Господь, Бог твій, … відкрий твої уста, і я їх наповню.» В іншому уривку говориться: «...і почали говорити іншими мовами, як Дух давав їм промовляти» (Дії 2:4).                 Зверніть увагу, чи не написано, що це Дух Святий почав говорити, написано, що це вони почали говорити іншими мовами. Господь не нав'язує Себе; Він не придушуватиме вашу вільну волю. Ми самі маємо вирішити відкрити рота і видати звуки. 

Багато хто вважає, що якщо Бог захоче, щоб вони мали дар говоріння іншими мовами, то вони його отримають. Ні, це ваша справа відкрити кран, тобто рот й славити Бога іншими мовами.

4. Для цього потрібна віра. Все, що пов'язане з Богом, потребує віри. У Посланні до Євреїв 11:6 написано: «хто приступає до Бога, мусить вірити, що він існує і дає нагороду тим, які його шукають.». Говорення мовами нічим не відрізняється. Потрібна віра, щоб вірити в те, що Бог надасть сенс звукам, які ви видаєте, коли Дух Божий наповнює уста мовою. 

Це нагадує мені історію, про маленьку дівчинку, чий батько почув її молитву, точніше те, як замість молитви вона вимовляла алфавіт. Це тривало кілька вечорів, і нарешті він запитав: «Чому ти на молитві розповідаєш алфавіт?». Маленька дівчинка відповіла: «Я просто вимовляю Богові літери, і вірю, що Він переставить їх так, як Йому треба». Вона так вірила. Те саме і з говорінням мовами; ви звільняєте звук вірою, а Бог додає сенсу.

5. Позбавтеся страху, що мови, якими ви говорите, можуть бути не від Бога. Так багато людей бояться, що їхні інші мови можуть виявитися демонічними. Я хочу прояснити цей момент: мови, якими ви говорите, будуть виходити від вас у тому сенсі, що саме ви почнете говорити на них, а не якийсь демон. Писання ясно говорить: «Отак коли ви, злими бувши, умієте давати дітям вашим дари добрі, оскільки більш Отець небесний дасть Святого Духа тим, що у нього просять!”» (Луки 11:13). 

Ваш Небесний Батько не має наміру давати вам камінь. Він не дасть вам демона і не наповнить вас демонічною сутністю, коли ви попросите Його наповнити вас Святим Духом. Ісус хрестить вас Святим Духом бо ви просили з вірою. Довіряйте Богу Отцю та Його незмінному Слову. Коли ви вже зрозуміли про що йдется з цим даром мов, то не будете мати проблем заговорити у Святому Дусі. Це дуже просто.

Якщо ви хочете говорити мовами, моліться зі мною зараз про це таким чином:

ГОСПОДИ ІСУСЕ, НАПОВНИ МЕНЕ СВОЇМ ДУХОМ. ГОСПОДИ ІСУСЕ, ХРЕСТИ МЕНЕ СВОЇМ СВЯТИМ ДУХОМ. ЗАНУРИ МЕНЕ В СВОЮ ПРИСУТНІСТЬ І НАПОВНИ МОЇ УСТА ТВОЇМИ СЛОВАМИ. АМІНЬ!

І просто почніть вивільняти звуки, які виходитимуть не з вашого розуму, а з вашого духу, з вашого нутра, з вашого серця і продовжуйте так молитися. Зробіть з вірою вдох та на видоху ти заговоришь на мовах, прославяючи велич Божу.

Душпастир парафії Святого Йосифа м. Дніпро, брат-капуцин Юрій Зелінський.

Слухати інші програми 

Відгуки

"Чому ми називаємо Діву Марію Царицею і Матір'ю милосердя?" - відповідає сестра Каміла Кармалюк

"Чому ми називаємо Діву Марію Царицею і Матір'ю милосердя?" - відповідає сестра Каміла Кармалюк

Сестра Каміла Кармалюк, настоятелька Вікаріату Архангела Михаїла зі Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії провадить катехезу про Пресвяту Діву Марію Царицю і Матір Милосердя.
Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж розповідає про головні свята єврейського народу в циклі програм: "Юдейські свята".
"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.