Слухати Радіо

Зараз в ефірі

01:40

Духовні читання

В ефірі

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

Самсон. Осляча щелепа

Самсон. Осляча щелепа

Чому у великого героя не було нормального меча? Чому Самсон вбиває філистимлян щедепою осла, непотрібом, сміттям? Що в цьому хоче сказати мені Бог? Про це в ефірі біблійної передачі "Запилена святість". 

Страх пекла

Страх пекла

В передачі "Школа лідерства - школа духовності" з отцем Олегом Кондратюком говорили про страх пекла. Чому ми не боїмося Великої смерті?
 
Чи можна людині на інвалідному візку повноцінно жити в Україні?

Чи можна людині на інвалідному візку повноцінно жити в Україні?

Олександр Стадніченко з 13 років на візку. Школа для нього закінчилася в третьому класі, але хлопець не знітився по життю - з 15 років працює, ходить на побачення з дівчатами, подорожує, мріє про спеціваліально обладнаний бус, в якому хоче жити і подорожувати. Він радісний і усміхнений, хоча в Україні все проти таких людей - асфальт, громадський транспорт, бардюри, відсутність чи не належним чином побудовані пандуси. Нещодавно Олександр судився з улюбленим кафе, бо там демонтували пандус, щоби розширити простор для нових столиків. Як коментує він: "Накипіло". Який результат суду та життя людини, яка не здалася обставинам дізнайтеся в передачі "Точка відліку".
 
Гріх

Гріх

В передачі "Школа лідерства - школа духовності" з отцем Олегом Кондратюком говорили про перешкоди в сопричасті людини з Богом, найважливішою серед них є гріх. Як боротися з гріхом?

Самсон. Мед з трупа

Самсон. Мед з трупа

Символічно розуміючи цей епізод, можемо побачити в леві диявола, який, за словами апостола Петра, "рикає та шукає кого це пожерти". Самсон, тоді, як Христос, який вбиває диявола-лева та з його трупа достає мед благодаті. Але це не єдине можливе символічне розуміння цього тексту. Докладніше про це в біблійній передачі "Запилена святість". 

Еміграція - вічна тема...

Еміграція - вічна тема...

В передачі "Точка відліку"  Олексій Погорєлов та Євген Гольцов обговорювали тему еміграції. Чи виникали у Вас думки виїхати або маєте досвід своїх рідних, друзів, знайомих, які вже виїхали? А можливо Ви вже є поза межами України на постійному проживанні? Що мотивує Вас залишатися в Україні, незважаючи на всі труднощі, які переживає наша держава? 

Лунін, декабрист

Лунін, декабрист

14 декабря 1825 года на Сенатскую Площадь вышли мятежные полки, чьи предводители требовали отмены крепостного права, введения конституции, ограничения царской власти. В какой-то степени этот день можно назвать моментом истины для тогдашней России, надолго определившим и внутреннюю политику государства, и пути развития русской культуры – от Пушкина и Герцена до Окуджавы и Галича:
Здесь всегда по квадрату
На рассвете полки
От Синода к Сенату
Как четыре строки

Хмельницький

Хмельницький

Будь-яка революція завжди починається раптом. Ще вчора Янукович був цар і бог, за ним була армія і міліція, а сьогодні він вже тікає з країни щоб завтра про нього позабули усі. Ще вчора цар Микола 2 володарював над Росією, а сьогодні він живе в поїзді щоб завтра бути розстріляним. Так завжди – сьогодні все спокійно і вертикал стоїть як треба, а завтра і верхи не можуть, і низи не хочуть, і караул втомився. Приблизно так трапилось і у 1648 році.

Скандальний Сандей Аделаджа в «Рецептах життя»

Скандальний Сандей Аделаджа в «Рецептах життя»

Після цього інтерв’ю на Радіо Марія вилився шквал критики і питань на кшталт: «Що робить Аделаджа на РМ?». Але любі християни, в ефірі «Рецептів життя» переш за все людина, і  вже потім непересічна і водночас суперечлива особистість. Людина про яку написано, записано і відзнято тисячі хвилин матеріалу, але чи знає хоч хтось, хто він насправді. В «Рецептах життя» Сандей Аделаджа, засновник Посольства Божого, людина, котра збирає 20 тисячні аудиторії прихожан, людина, яка заснувала найбільшу в Європі євангельську спільноту. Говорячи з ним ми спробували відкинути «background» із сотень томів кримінальної справи по King's Capital, відкинули також і сотні томів дифірамбів. В «Рецептах життя» ми спробували показали просто людину, а чи вдалося нам це, вирішуйте самі.    
За Україну треба жити, а не за неї вмирати…

За Україну треба жити, а не за неї вмирати…

Відверте інтерв’ю зі співачкою Росавою в програмі «Рецепти життя». Про жіночність і про переображення материнством, про чоловіків та політику. Відкриті питання і щирі відповіді, а ще хороша якісна музика.  

«Якщо відбулась близькість – жінці здається, що це чоловік, який її вже любить, в чоловіка все інакше. Я втратила цноту дуже пізно, точніше свого часу і це не була якась ініціація в зрілість, це були обдумані чисті стосунки…»



Про дитячий алкоголізм

Про дитячий алкоголізм

В передачі "Лікар радить" побував психолог, директор регіонального центру "Відродження" Олександр Трамбовецький. Мова йшла про дитячий алкоголізм. Україна є європейським лідером та одним із світових лідерів по дитячому алкоголзіму. Як захистити своїх дітей від алкоголю? 
 
Запилена святість. Самсон, "моє сонечко"

Запилена святість. Самсон, "моє сонечко"

Так, Самсон був маленький і батьки називали його різними пестливими іменами. Але ім'я Самсона перекладається як "сонце", "сонечко". З цього можемо виснувати, що для матері велетень Самсон завжди залишався "маленьким маминим сонечком", а з іншої сторони Сонцем, богом, ідолом. Детальніше про це в передачі "Запилена святість".

 
Катехиза про структуру Церкви

Катехиза про структуру Церкви

В денній катехизі брат Едуард Семко продовжує цикл катехиз про Церкву. В сьогоднішній передачі мова йшла про структуру Церкви. Навіщо в Церкві існує поділ на єпископів, священиків, дияконів, богопосвячених осіб та мирян? Хто з них є найважливішим? 

Катехиза про залежності

Катехиза про залежності

Залежність походить від браку реального духовного життя та реальних благ. Власне це і спонукає людину шукати втіху в залежності - відсутність духовності та не властиво задоволені потреби. 1 хвилина задоволення може коштувати мені всього життя. Як захистити себе та своїх дітей від залежностей? Про це в ранковій катехизи отця Вальдемара Павельця.

Секрет здорової родини і міцної країни від Адріана Буковинського

Секрет здорової родини і міцної країни від Адріана Буковинського

«Я щасливий тим, що можу допомагати людям у тому, в чому вони відчувають потребу – у близьких щирих стосунках».
В програмі «Рецепти життя» провідний український фахівець з питань сім’ї, сімейних стосунків Адріан Буковинський поділився секретом сімейного щастя. Доктор філософії є  співавтором багатьох законопроектів в галузі державної сімейної політики. А його власна авторська методологія стала основою для фахівців, які впроваджують програми підготовки до подружнього життя. За часи проведення курсів для родин, підготував понад 6000 подружніх пар. Він знає, в чому основа основ проблем в сім’ях. Відповіді на сімейні питання шукайте в програмі. 


Вибори. Мотиви

Вибори. Мотиви

Що мотивує нас іти голосувати? На підставі чого ми обираємо партію чи кандидата? Чи може наш вибір змінити щось в житті суспільства і держави. Про це в передачі "Точка відліку" Олексія Погорєлова та Євгена Гольцова.
 
Аскетика. Перешкоди

Аскетика. Перешкоди

В минулих передачах ми говорили, що мета аскетики це поєднання з Богом. Для цього ми стаємо духовними атлетами і виконуємо ряд вправ, які загально називаються аскетикою. Але на нашому шляху можуть бути численні перешкоди. Перша серед них це гріх. Отож, в чому полягає природа гріха з точки зору аскетики? Як сучасна людина сприймає гріх? Про це в передачі отця Олега Кондратюка "Школа лідерства - школа духовності".

Бог пропонує: життя чи смерть?

Бог пропонує: життя чи смерть?

Коли Ангел приходить до Маноаха та його жінки, майбутніх батьків Самсона, і говорить їм про народження Сина, вони очікують смерті: "Ми Бога бачили, тепер помремо". Господь пропонує нам життя, а ми очікуємо від нього смерті. І цей страх, і недовіра до Бога сидять глибоко в душі кожного, навіть найпобожнішого. Про це в біблійній передачі "Запилена святість".

Трагікомедія Афанасія Брестського

Трагікомедія Афанасія Брестського

За чотириста років існування унійної руської церкви відомо ім'я лише одного завзятого протестувальника, котрий за свій антиунійний запал наложив головою. Зараз він шанується в Російській православній церкві як святий Афанасій Брестський, його мощі лежать в брестському кафедральному соборі, а в ті часи звали його Афанасій Филиппович, народився він в білоруській міщанські родині, навчався у віленській братській школі, в потім вирішив стати монахом. У 1633 році став намісником в білоруському селі Дубой, де займався головним чином боротьбою „з духами злими, видимими і невидимими". А у 1636 році трапився прикрий і ганебний інцидент: місцевий землевласник Альбрехт Станіслав Радзивілл, котрий два роки тому поселив в Дубої єзуїтів, віддає їм православний монастир. Принаймні, так розповідав про це сам Афанасій. І трапилося йому після цього видіння:

Синод та візит папи до Константинополя. Підсумки та прогнози від Юрія Чорноморця

Синод та візит папи до Константинополя. Підсумки та прогнози від Юрія Чорноморця

В програмі Християнство сьогодні погляд відомого експерта релігієзнавця Юрія Чорноморця на надзвичайну Генеральну Асамблею Синоду католицьких єпископів, присвяченій проблемам сім'ї. Очевидні і приховані питання, які поставив Синод. Чи дійсно синод зачепив моральне богослов’я Йоана Павла ІІ, як про це заявив кардинал Кристоф Шенборн? Чому на синоді піднімалось питання одностатевих шлюбів? А також про що може свідчити присутність на синоді православних і їх закиди греко-католикам? Відповіді на ці та інші питання в програмі «Християнство сьогодні»

 
Книга Судей. Самсон. Початок

Книга Судей. Самсон. Початок

В першій передачі "Запилена святість" про Самсона, мова радше піде про його батьків.  Як зробити, щоби в сім'ї, де підростають хлопці, батьки змогли виховати справжніх чоловіків, Самсонів? Які відносини для цього мають бути між батьками? Грунтуємося на Біблії, шукаємо порад для життя.

Аскетика. Практичні поради

Аскетика. Практичні поради

В цій передачі отець Олег Кондратюк пропонує ряд корисних порад тим, хто зацікавлений іти дорогою християнської досконалості, тим, хто знайомиться з аскетикою. Стисло, ємко і практично. Слухайте.
 
Kozak System в «Рецептах життя»

Kozak System в «Рецептах життя»

Рецепт життя від справжніх козаків. Гітарист гурту Kozak_System Олександр Дем’яненко розповів, яким мають бути справжні козаки і яку музику вони  грають. Про співпрацю з Сашком Положинським, Сестрами Тельнюк, Тарасом Чубаєм, Юрком Іздриком, Сергієм Жаданом...  Програма концерт, як ін’єкція доброю українською піснею.




Ординарій Станіслав ШИРОКОРАДЮК: "Якби міг - привіз би фігурку Фатімської Божої Матері прямо в Кремль"

Ординарій Станіслав ШИРОКОРАДЮК: "Якби міг - привіз би фігурку Фатімської Божої Матері прямо в Кремль"

В програмі "Архіпастир ВІДПОВІДАЄ" Ординарій Харьківсько-Запорізької дієцезії розповів про реконсекрацію храму в Дніпропетровську, нові повалення памятників Леніна, прокоментував новини з Ватикану і поділився переживаннями відносно війни на сході України
Допомога малозабезпеченим

Допомога малозабезпеченим

Хто має розраховувати на допомогу? Як вона нараховується? Чи можуть цю допомогу відмінити? До кого звернутися про нарахування домоги? Що робити з мешканцями Донбасу, які опинилися на території, яка фактично непідконтрольна Україні? Як нараховується допомога біженцям? Про це в передачі "Правовий індекс" з адвокатом, юристом Оленою Любченко.

Катехиза про пророка Амоса

Катехиза про пророка Амоса

Амос водив отари та був садівником. Незважаючи на буденність його щоденних обов'язків, пророк Амос палко звіщав Боже Слово, дивувався Божій величі. Про це в катехизі отця Ярослава Гіжицького.

Петро Могила та Ісая Копінський: боротьба за православ'я з людським обличчям

Петро Могила та Ісая Копінський: боротьба за православ'я з людським обличчям

Марні надії на мир
Хитро провернувши у 1632 році вдалу інтригу з обранням нового митрополита, скинувши з престолу конкурента і заручившись його офіційним зреченням, Петро Могила міг святкувати перемогу. Принаймні, так йому здавалося. Ніхто тепер не міг сумніватись в тому що престол київський він посів законно, з благословення патріарха і дозволу конкурента, що його «хід конем» не призів до церковного розколу,

"Майстерня" про історичні міфи

"Майстерня" про історичні міфи

Про історичні міфи - імперські та національні, про їх розвінчання, про спробу компенсувати своє історичне принижене за рахунок видуманої історії, про істориків, які пишуть лише для себе та проект "Лікбєз. Історичний фронт". Що це дізнаєтесь в передачі "Майстерня з Кирилом Галушко, історик, голова всеукраїнського Наукового гуманітарного товариства.
 
Катехиза. Розчарований...

Катехиза. Розчарований...

Дуже часто зустрічаємося з розчарованими людьми незалежно від віку. Існують різні кола політичні та економічні, яким вигідний цей наш стан, які будуть його використовувати, бо розчарований, значить бездіяльний, інертний...
В нашій мові є така приказка "Як Бог дасть". Вона часто свідчить не про нашу побожність, але про пасивність. Це розписка у нашій неспроможності змінити щось у житті. Про це в ранковій катехизі отця Миколи Мишовського про розчарування.

Запилена святість. Єфта - складний вибір

Запилена святість. Єфта - складний вибір

З однієї сторони Єфта поклявся, що віддасть на всепалення перше, що вийде з його дому, а з іншої сторони Господь називає гидотою будь-які людські жертвоприношення. Як вчинити в такій нелегкій ситуації? З однієї та іншої сторони - гріх і непевність. Як розпізнавати Божу волю у важких життєвих ситуаціях? Про це в передачі "Запилена святість".