Слухати Радіо

Зараз в ефірі

17:00

Дитяча катехиза

В ефірі

Розарій

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з костелу св. Станіслава єпископа та мученика (Городок)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Житія святих

23:00

Акафист

23:40

Святий дня

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Відкриваючи таємниці християнства

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Акафист

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

Критерії розпізнання Дару пророцтва

Поділитись з друзями
"Духа не вгашайте! Не гордуйте пророцтвами! Усе досліджуючи, тримайтеся доброго!" 1-е до Солунян 5:19-21 Завершальна катехеза про Дар пророцтва та критерії розпізнання. Гість ефіру - душпастир парафії Святого Йосифа м. Дніпро, брат-капуцин Юрій Зелінський.
Бог дає пророкам бачити дійсність глибше та далі. Це святі люди багато з котрих приховані та живуть серед нас. Погодьтеся, не кожен хоче, щоб його викривали та говорили про неприємні речі. Тому це служіння часто переживає гоніння. Так не вистачає сьогодні в нашій Церкві служителів, які просунулися в дарах святого духа.

Не кожне пророцтво правдиве, тобто від Бога.  Тож за якими критеріями можна оцінити достовірність пророцтва? Ось ці критерії:

Пророцтво має підтвердити хтось інший. Святий Павло пише: «Щодо пророків, то нехай двох або трьох говорить, інші ж хай розсуджують.» (1 Кор. 14,29). Тож достовірність пророцтва (та інших харизм) має підтвердити спільнота.                  
Пророцтво має позитивний зміст. Якщо пророцтво походить від Бога, воно має на меті повчати, підняти й розрадити. Якщо пророцтво сіє в душі страх, депресію або збентеження, його слід визнати неправдивим. 

Головною метою пророцтва має бути слава Бога. Слова пророцтва мають випливати з Божої любові.

Пророцтво має підтвердитися в майбутньому - збутися. 
  
Зміст пророчого послання має відповідати Святому Письму та вченню Церкви.

Пророцтво має спрямувати нас до Бога, привертати увагу до надприроднього життя, а не викликати сенсацію (наприклад: провіщення дати кінця світу).

Чим не є пророцтво?

Пророцтво відрізняється від віщування, ворожіння та гадання.
ВІЩУВАННЯ, ВОРОЖІННЯ та ГАДАННЯ - це окультний дар, це комплекс дій, пов'язаних зі спробами передбачити майбутнє за допомогою спеціальних предметів і прийомів, а також надприродних бісівських сил. Окультисти використовують безліч різних способів, предметів з метою передбачення подій майбутнього. ВІЩУВАННЯ та ВОРОЖІННЯ походить від диявола, а пророцтво походить від Бога.
Пророцтво показує людині шлях Божий, а віщування й ворожіння показує людині шлях диявольський. Воля Божа пов'язана з певними благословеннями з огляду на те, що для нас їх завоював Ісус Христос. Воля диявольська пов'язана з війнами, бідами, катастрофами, хворобами та розладом особистості, подружь та сімей. Хто пророкує, той говорить людям для ПОВЧАННЯ, УМОВЛЯННЯ, РОЗРАДИ, ВТІХИ. Дивіться, це позитивні речі. Диявольські люди дуже часто під демонічним натхненням говорять негативні речі.

Дуже багато труднощів, бід і скорбот у житті людей трапляються саме після того, як люди отримали якесь віщування у своє життя і повірили в нього. І можливо, якби вони його не почули і не повірили в нього, то воно б ніколи не виповнилося.Дар пророцтва не містить звинувачення. У пророцтві не повинно бути елементів закиду чи засудження, але завжди має бути натхнення та підбадьорення. У Новому Завіті виправлення відбувається не через пророцтво, а через проповідь і вчення Божого Слова. Апостол Павло вирішував проблеми церковних спільнот як учитель, як пастир і як апостол, але ніколи — за допомогою дару пророцтва.

Дар пророцтва не повинен використовуватись для володіння. Саме в цьому відношенні дар пророцтва найчастіше зазнає зловживання. Володіння не входить до трьох вищезгаданих благословень пророцтва.

Дар пророцтва не є служінням критики. Пророцтво — це не протиставлення думки однієї людини до думки іншої. Пророцтво – це надприродна дія Святого Духа, яка має на меті застерегти чоловіків і жінок від гріхів і провин, щоб вони були готові на день пришестя Господа Ісуса. Дар пророцтва може підняти християн з депресії, байдужості та негативізму та повернути їх назад у потік Божого благословення.Дар пророцтва не є для того, щоб принижувати та ображати людей. Фальшиві пророки замість того, щоб запрошувати людей наблизитись до Бога, вони їх відштовхують. Замість повчання, настанови, умовляння та втіхи,  фальшиві пророцтва приносять роздратування. Ті, хто ходить кругом та розповідає людям про всі їхні помилки та недоліки, зовсім не є носієм благого дару пророцтва від Святого Духа. 

ДАР ПРОРОЦТВА доступний не тільки для деяких, але й для всієї Церкви. Ти можеш почати ревнувати про дар пророцтва прямо зараз, помолившись: «ГОСПОДИ, Я ХОЧУ, ЩОБ ЦЕЙ ДАР ДІЯВ У МОЄМУ ЖИТТІ».


Душпастир парафії Святого Йосифа м. Дніпро, брат-капуцин Юрій Зелінський.

Слухати інші програми 

Відгуки

Чому в подружжі виникають емоційні гойдалки і як з ними впоратися?

Чому в подружжі виникають емоційні гойдалки і як з ними впоратися?

Отець Тарас Фітьо говорить про стосунки в подружжі.
"Ми можемо втратити приготоване місце в Раю через нарікання", - о.Андрій Педай

"Ми можемо втратити приготоване місце в Раю через нарікання", - о.Андрій Педай

Отець Андрій Педай в своїй катехезі говорить про небезпеку нарікання,
"Містик не говорить про молитву - він ділиться досвідом", - о.Віталій Козак

"Містик не говорить про молитву - він ділиться досвідом", - о.Віталій Козак

Молитва як історія дружби: новий цикл катехез отця Віталія Козака. Тема програми:  містичний досвід святої Терези Авільської.
"Я тут перший мобілізований священник", - отець Віталій Новак

"Я тут перший мобілізований священник", - отець Віталій Новак

"Наші тренери кажуть, що екзамен буде на "нулі". Про вишкіл у навчальному центрі Сил Оборони, розповідає очільник Благодійного Фонду Деполь Україна, отець Віталій Новак (згромадження отців святого Вікентія де Поля). 3 програма. 

Роль апостолів Петра та Павла в історії Церкви

Роль апостолів Петра та Павла в історії Церкви

Про апостолів Петра та Павла та їхнє значення в історії Церкви та християнства розповідає гість програми, настоятель парафії Святої Анни УГКЦ (місто Борислав), отець Роман Василів.