Слухати Радіо

Зараз в ефірі

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

В ефірі

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Відкриваючи таємниці християнства

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Акафист

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Біблійні читання

04:40

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:30

Житія святих

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Трансляція літургії із студії Радіо Марія

"Ми жертвуємо власною свободою, щоб захистити волю нашого народу", - отець Віталій Новак

Поділитись з друзями
"Разом із іншими мобілізованими ми прибули до навчального центру, де розпочалася базова загальна військова підготовка. Вона триватиме 35 днів до розподілу у бойові частини". Про початок військової служби розповідає отець Віталій Новак.
Мобілізація для мене не стала несподіванкою. 
Я завжди носив у кишені військовий квиток та був постійно готовий підставити плече Збройним Силам України. Протягом повномасштабного вторгнення я очолював Благодійний Фонд "Depaul Ukraine" (Деполь Україна) та продовжував служити нарко та алко залежним у центрі реабілітації.

Повістка
Я мав їхати у робочу поїздку до США на Міжнародну Асамблею. Для виїзду за кордон потрібно було з'явитися в ТЦК та оновити дані. Я думав, що прийду, оновлю дані та поїду, але все сталося інакше. Вранці я отримав повістку, пішов проходити ВЛК, а після цього мені вручили вже бойову повістку.

Це було сюрпризом для мене. Я повідомив, що працюю в благодійному фонді, лобіюю інтереси України у світі та маю представляти державу на Міжнародній Асамблеї. Мені пішли назустріч, і в бойовій повістці вказали дату мого повернення зі США. Коли я повернувся, наступного дня вже стояв з речами біля ТЦК, де чекав на відправку. Разом з іншими мобілізованими ми прибули до навчального центру, де розпочалася базова військова підготовка, що триватиме 35 днів до розподілу у військові бойові частини.

Як змінилося життя після мобілізації? 
Все змінилося радикально в усіх напрямках. Замість мого власного планування справ з'явився чіткий розпорядок дня, а будь які рішення потрібно узгоджувати. Тут ми жертвуємо власною свободою, щоб захистити волю нашого народу

Вдається адаптуватися до військового життя?
Я 6 років навчався в семінарії де розпорядок та організація дня мало чим відрізнялася від військової. Хоча, протягом цих двох тижнів, намагаюся перелаштувати своє мислення на військовий лад. Для когось правила проходження служби є складним явищем, але я не уявляю, як чоловіка можна навчити порядку без дисципліни.  

Отець Віталій Новак

Слухати інші програми

Відгуки

"Першою ознакою покликання є бажання", - отець Григорій Рассоленко

"Першою ознакою покликання є бажання", - отець Григорій Рассоленко

Про роль Богородиці у житті та покликання до священства розповідає гість програми - духовний отець семінарії у Ворзелі, Григорій Рассоленко.

"Через піснеспіви ми можемо краще розуміти навчання Церкви", - отець Руслан Грех

"Через піснеспіви ми можемо краще розуміти навчання Церкви", - отець Руслан Грех

Про церковний спів та його види розповідає священник парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ у Львові отець Руслан Грех.
Меджугор'є. "Тут тисячі паломників моляться за мир в Україні", - отець Вальдемар Павелець

Меджугор'є. "Тут тисячі паломників моляться за мир в Україні", - отець Вальдемар Павелець

"Тут люди стають апостолами любові та везуть мир у свої домівки". Про паломницькі подорожі до Меджугор'я розповідає отець Вальдемар Павелець
Як стати аніматором у дитячому християнському таборі?

Як стати аніматором у дитячому християнському таборі?

Про волонтерське служіння аніматора в дитячих таборах розповідає гостя програми - Єва Чупріна, учениця 10 класу приватного салезіянського ліцею Всесвіт.

"Ангели допомагають нам у боротьбі", - сестра Юлія Заводовська

"Ангели допомагають нам у боротьбі", - сестра Юлія Заводовська

Молитися ДО ангелів чи З ангелами? Досліджуємо молитву з монахинею Згромадження Сестер від Ангелів сестрою Юлією Заводовською (м. Вінниця).