Слухати Радіо

Зараз в ефірі

04:20

Святий дня

В ефірі

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:40

Дитяча катехиза

Не уподібнюйтеся до цього світу! Як отримати мудрість безпечного управління життям? , - отець Міхал Бранкевич

Поділитись з друзями
Про людську діяльність зіпсовану гріхом згідно пастирської конституції "Gaudium et Spes" розповідає отець Міхал Бранкевич.
Тільки своєю наполегливою працею та спільно з Божою благодаттю людина може реалізуватися у свої діяльності: праці, творчості, тощо. У світі існують професії, що не мають позитивних намірів - це професія кілера, повії, грабіжника, наприклад. Суспільство, у свою чергу, намагається створити позитивний образ гріховної діяльності людини через кінематограф, - отець Міхал Бранкевич.

В Євангеліях ми також бачимо професії, що вказані в негативному світлі: митаря, повії. Але Ісус Христос зустрічався з цими людьми не для того, щоб хвалити, а щоб допомогти їм виправити своє гріховне життя, шанувати свою людську гідність.

Особа робить вибір негативного шляху заробітку переважно через жадібність. Бажання заробити швидкі гроші штовхає робити деструктивний вибір на шкоду собі. Основа такої діяльності вказує, що людина вибирає зло, щоб забезпечити своє майбутнє.

Апостол закликає не уподібнюватися до цього світу. Служіння Богові на якому зосереджується увага, має завдання служити іншим людям там, де Бог нас поставив. Яку ж свою діяльність ми можемо довірити Богу? Відповіді на це запитання нам дають 10 заповідей.

"Усе ваше. Ви ж Христові, а Христос - Божий" - пише апостол Павло вказуючи нам на відношення до життя в суспільстві.

Ми часто хибно трактуємо людську діяльність у світі. Нам пропагують багатство, владу, володіння матеріальними благами, але ж важливо пам'ятати, що ми не володіємо цінностями, що дані нам Богом. Христос закликав віддати Кесарю - Кесареве, а Богу - Боже. Якщо ти віддаєш себе Богові то знаходиш мудрість безпечного управління в цьому світі. Це спосіб відношення до сьогодення де диявол не має частки та впливу на особу.

Бог через Євхаристію формує в нас нове створіння вільне від гріха, недосконалостей, хиб та гріховної діяльності. Бог є головною силою та керівником цього світу і варто пам'ятати, що зі зла Він може творити добро. Тому не бійтеся, адже Бог із нами! Із марного, сумного життя Він може створити нову історію спасіння.

Отець Міхал Бранкевич

Слухати програми про діяльність людини у світі


Відгуки

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

Говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем про війну та причини її виникнення.
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.