Слухати Радіо

Зараз в ефірі

12:00

Царице Неба

В ефірі

Пісня Перемоги

13:00

Трансляція Літургії з Гарнізонного храму свв. апостолів Петра і Павла м.Львів

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з храму Матері Божої святого Скапулярію (Снятин)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

Небезпеки існування України. "Комуністи, щоб покорити народ спочатку знищували його культуру", - брат Матвій Стибурський

Поділитись з друзями
"Сьогодні відбуваються численні наслідки філософії неомарксистів, коли за свої релігійні переконання звільняють вчителів та принижують священників. Це результати революції 1917 року. Створюючи Біблійну культуру простоти ми зупинимо неомарксистську революцію". Як і чому сьогодні потрібно зупинити наслідки революції 1917 року розповідає брат-капуцин Матвій Стибурський.
Я знаходжуся біля гори Кріжевац, в Меджугор'є, куди піднімаються численні паломники, які моляться Розарій несучи покуту. Тут розмірковую, як би ще більше людей вшанували Бога щирим серцем. Це допомогає позбутися фарисейства про небезпеку котрого застерігав Ісус.

У Фатімі Марія закликала до молитви Розарію, покути та навернення. Святе Євангеліє нагадує, що ми боремося не проти тіла та плоті, а проти духів лукавих. І Марія нам нагадувала в Фатімі, що без навернення розпочнеться війна. Богородиця наголошує, що коли людство не зупиниться то із росії розповсюдиться тотальне зло. Розмірковуючи над словами Богородиці в Фатімі, я подумав про поширення комунізму, що відбувалося з росії та срср. Нищилися церкви, організовувалися голодомори, розстріли, а багато наших предків, які тоді піднімали бунти були або розстріляні, або вивезені в Сибір до ГУЛАГу.

Комуністичний режим не міг дозволити, щоб світло поширювалося. Людину відрізняє від всього живого КУЛЬТУРА, що включає в себе релігію, сімейні цінності, творчість, мистецтво тощо. Комуністи стверджували, що для покорення народу потрібно знищити його культуру.

Пік поширення комунізму - створення філософської школи у Франкфурті. Неомарксисти стверджували, що потрібно зробити крок та вийти за межі Божих цінностей. Філософія стверджує, що є буття та небуття. Неомарксисти були впевненими, що потрібно зруйнувати "застаріле" вчення та створити щось нове, світле. Примітивно вважали, що потрібно вбити багатих, а їхні статки роздати бідним.

Неомарксисти говорили, що не існує обєктивної правди бо кожен має свою думку, а сама ж правда є поняттям відносним... На їхню думку, коли я скажу, що Христос є самою істиною, то я цим принижу невіруючих людей. Сьогодні відбуваються численні наслідки філософії неомарксистів, коли за свої релігійні переконання звільняють вчителів та принижують священників. Це результати революції 1917 року.

Сьогодні маємо задуматися: "Що я реально можу змінити у своєму житті?". Я можу не тільки більше молитися, а змінити причини, коріння, що віддаляє від Бога. Наприклад. Хочеш допомогти парафії в Україні? - Будь вірним своїй дружині\чоловіку. Так ми можемо протистояти проявам маніпулятивних ідеологій.

Будьте не тільки споживачами. Читайте та практикуйте Слово Боже у себе вдома. Долучіться до спільноти та беріть участь у подіях Церкви. Це буде реальним кроком навернення. Дуже важливо читати книжки. Читайте не тільки релігійну літературу, а й професійну, адже так ми зможемо зберегти здоровий раціоналістичний підхід до справ.

Поширюйте серед молоді хороші фільми, відвідуйте театри, концерти, вистави. Нам рекомендовано сьогодні бути грамотними, адже освідченими людьми важко маніпулювати. Вивчайте історію власного народу! Як же прикро було чути від українця, що він не знає про голодомор... Я знав про цю трагедію вже у 80-х роках.

Нам потрібно розвиватися духовно та різносторонньо! Довіряйте Господу, вірте Йому та не бійтеся. Марія постійно говорить про мир, що є відсутністю страху. Наш Господь заповідав, що Він з нами до кінця віку. Будьте хоробрими і прийде час, коли ми разом будемо святкувати перемогу.

Створюючи Біблійну культуру простоти ми зупинимо неомарксистську революцію.

Брат-капуцин Матвій Стибурський.

Слухати інші програми


Відгуки

Насилля в Церкві: чому ця проблема може виникнути?

Насилля в Церкві: чому ця проблема може виникнути?

Отець Матвій Стибурський говорить про насилля в Церкві. В чому суть проблеми і чому вона виникає?
"Якщо людина не віддає шану Богу, то вона віддає шану сатані", - сестра Марта Пшивара

"Якщо людина не віддає шану Богу, то вона віддає шану сатані", - сестра Марта Пшивара

Сестра Марта Пшивара продовжує цикл катехизи, присвячений молитві Псалмами. Сьогодні ми розглядаємо 95 (96) Псалом.
"Якщо ми дуже сильно прив'язуємося до чогось, Господь може забрати це від нас і дарувати іншим" - отець Віталій Козак

"Якщо ми дуже сильно прив'язуємося до чогось, Господь може забрати це від нас і дарувати іншим" - отець Віталій Козак

Отець Віталій Козак в час катехези дає поради, як навчитися відсторонюватись від речей зовнішніх та внутрішніх на прикладі святої Терези з Ліз'є.
Як навчитись довіряти Господу? - досвід Авраама в катехизі отця Кшиштофа Бузіковського

Як навчитись довіряти Господу? - досвід Авраама в катехизі отця Кшиштофа Бузіковського

Отець Кшиштоф Бузіковський продовжив цикл програм присвячених Аврааму.
"Я прийшла, щоб допомогти" - послання Богородиці у Венесуелі

"Я прийшла, щоб допомогти" - послання Богородиці у Венесуелі

Як об'являлася Діва Марія у Венесуелі? Отець Григорій Рассоленко розповідає про об'явлення Богородиці в різних країнах.