Слухати Радіо

Зараз в ефірі

02:50

Біблійні читання

В ефірі

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Розарій

Покликання до монашого життя. “Повертайтеся до джерела. Повертайтеся до першої любові”, - Папа Франциск

Поділитись з друзями
Про історію покликання до монашого життя розповідає сетра Тетяна Богославець з місійного згромадження Сестер Служниць Святого Духа.
Папа Франциск, часто говорить до богопосвячених: “Повертайтеся до джерела. Повертайтеся до першої любові”. 

Я задумалася над монашим життям у 7 років. Тоді, ми з родиною приїзджали до бабусі в село, що в Хмельницькій області. Звідти їздили в Камянець-Подільський на службу Божу де вперше побачила монахиню - це була сестра Бенедиктинка. Молитви в костелі звершувалися польською мовою, яку не розуміла, але спостерігала з цікавістю за храмом, священниками та Службою. Мій тато православний, мама - католичка, але в костел ми приїзджали раз на рік. Якось, під час Літургії, спостерігала за сестрою-монахинею та подумала, що хочу бути як вона. Після служби, монахиня помітила мою цікавість та подарувала Біблію з картинками про життя Ісуса. З того часу, я все більше бачила підтверджень, що хочу жити монашим життям. 

В шкільні роки це прагнення не згасало. Згадую, як сестри Уршулянки запросили в монастир та пригостили нас бутербродами з маслом. Це було приємне відчуття, що я на своєму місті та хочу тут залишитися. Пізніше, моя старша сестра поїхала навчатися в Київ. Вона тоді була учасницею молитви Живого Розарію, що провадили сестри зі згромадження Служниць Святого Духа. Їм бракувало людей для молитви і я долучилася до них. 

 Ще згадую, як в Кам’янці-Подільському священник запитав у мами чому ми не їздимо у Київ, адже це ближче до Черкаської області. Він дав нам адресу парафії Святого Миколая в Києві і на свята ми приїзджали на Службу Божу в столицю. Там я побачила, що діти активно беруть участь у служінні: співають в хорі, відвідують катехизи тощо. Я відчувала певну заздрість та думала, що щось пропускаю в житті, адже в селі нашими розвагами були: школа, клуб, догляд за худобою та її випас. 

Колись, ми з друзями мріяли, що поїдемо із села та побачимо різні далекі країни та будемо подорожувати. Ці мрії здійснилися в моєму згромадженні. Тепер я маю можливість подороджувати та відвідувати сестер у різних країнах. Під час приготування до вічних обітів я майже рік була в Сіднеї, Австралія. Памятаю, як згадувала про свої дитячі мрії вже за тисячі кілометрів від мого села. Бог виконує бажання...

Сестра Тетяна Богославець

Слухати інші програми

Відгуки

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Про переживання горя та невизначену втрату слухайте у програмі Люди Справи. Гість прямого ефіру - ієрей Діонісій (Денис) Дьяченко, священик Православної Церкви України, військовий капелан Національний академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.
"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

Про те, як виконати волю Божу розповідає отець-францисканець Андрій Немченко - вікарій Одеського катедрального собору Успіння Пресвятої Діви Марії. "Нещастя - наш вчитель, а призначення - вічність".
"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

Про покаяння та Євхаристію в контексті книги "Містична святиня Бога" розповідає отець Микола Бєлічев, головний редактор журналу "Слово між нами", Римо-Католицька парафія Святого Сімейства, м. Харків. 

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Про навчання дітей під час війни та створення безпечного середовища у навчальному закладі розповідає Анна Омельчук - вчителька англійської мови та аніматор ораторію в салезіянському ліцеї "Всесвіт", м. Житомир.

Об'явлення Пресвятої Діви Марії в Руанді

Об'явлення Пресвятої Діви Марії в Руанді

Про об'явлення Діви Марії в Руанді, розповідає Духовний отець семінарії у Ворзелі, Григорій Рассоленко.