Слухати Радіо

Зараз в ефірі

10:00

Розарій

В ефірі

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Хресна Дорога

13:00

Свята Літургія з церкви Різдва Богородиці (Львів)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза з о. Віталієм Козаком

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

19:00

Молитовна лінія

Відпустити ситуацію. "Життя почало змінюватися коли я довірила проблему Богу", - пані Світлана

Поділитись з друзями
Історії людей, які постраждали від хвороби алкоголізму, але змогли змінити своє життя та почали жити тверезо. 
Історія пані Світлани. 
До спільноти Ал-Анон мене привів чоловік, який на той час уже відвідував спільноту  Анонімні Алкоголіки. 8 років я намагалася допомогти чоловікові перестати вживати. Ми випробували все, що могли, але це не принесло результату. Ми відвідували численних "бабок", екстрасенсів, сеансів тощо, але все було марно та призводило до ще більшого зловживання. Він бачив, що я стараюсь йому допомогти та завжди поруч, але пив далі. Вже коли я сказала, що більше не буду терпіти та готова покинути, то він переусвідомив і сам звернувся до мене зі словами "допоможи мені будь ласка", - розповідає пані Світлана.

Мені потрібно було просто відпустити ситуацію. Коли я поставила умови то, лише тоді чоловік звернувся про допомогу до центру реабілітації де розпочав відвідувати збори Анонімні Алкоголіки по системі 12 кроків та видужувати. Я тоді думала, що проблема тільки в ньому, що коли він перестане пити, то моє життя зміниться, заграє фарбами. Отже, мій чоловік перестав пити, все налагоджувалося, але одночасно з тим, я почала відчувати себе непотрібною бо зникла причина рятувати. Якось він запросив мене відвідати спільноту Ал-Анон для родичів залежних людей. Я була здивована, що є люди, які можуть ділитися досвідом свого одужання в спільноті. Ба більше, вони переживали ті ж самі болі, хвилювання, проблеми.

Тут я усвідомила, що потрібно піклуватися в першу чергу про себе, адже раніше я більшість часу думала про нього: куди пішов, де випив, де його шукати тощо. Зрозуміла, що якщо ВІН не захоче жити тверезо, то нічого не зміниш. Спільноту Ал-Анон я відвідую вже 3-й рік де проходжу програму 12 кроків, що робить моє життя кращим. Один із кроків навчає приймати безсилля перед ситуацією та довірити залежному самому приймати рішення щодо свого життя.

Сьогодні мій чоловік не вживає 2,5 років. Він відвідує зібрання Анонімні Алкоголіки та допомагає іншим покинути пити алкоголь. Моє життя стало спокійним і я перестала контролювати чоловіка та почала більше довіряти йому живучи тверезо. Сьогодні я дякую Богу та людям за цей прекрасний досвід трансформації.

Якщо ви стаждаєте від залежності близької людини то запрошуємо відвідати спільноту Ал-Анон +38 095 838 29 33 (9-00 - 19-00)
Спільнота Ал-Анон діє на добровільних засадах, а членом спільноти може стати будь яка людина, родич якої зловживає. Долучитися можна як до спільноти у вашому місті, так і онлайн, більше дізнатися можете на сайті Ал-Анон.
****
Історія пана Віктора. 
Із алкоголем я познайомився у 14 років. Якось моя дружина порекомендувала закодуватися і я протримався пару місяців та знову почав сильно пити, що призвело до проблем на роботі та розвалу сімї. Так я повернувся жити до батьків...

Згодом я познайомився з жінкою з якою ми вирішили побратися, у нас народився син. Проте я продовжував зловживати, що призвело до розвалу і цього шлюбу. Дружина не вживала, вона казала, що у мене є проблеми, адже досить часто я напивався до безпам'ятства. На останок вона порекомендувала звернутися до психолога...

Так я звернувся про допомогу до Благодійної Організації Карітас. Психолог поступово допомогла мені прийти до усвідомлення, що я хворий на алкоголізм та запропонувала поговорити із місцевим психологом-наркологом, який і порадив відвідати спільноту Анонімні Алкоголіки. Так я вперше прийшов на групу АА де зустрів людей, які мене розуміли та не осуджували. Дивно те, що ці люди ділилися своїм досвідом, який був схожий на мій. Крок за кроком моє життя змінювалося. Мене тоді здивував 3 крок, який закликав довірити своє життя Богу. 

Слухати інші програми

Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Десята катехиза із серії програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування". Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля". Автор програми, отець Енріке Лопес Імбернон.