Слухати Радіо

Зараз в ефірі

01:40

Духовні читання

В ефірі

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

Дотримуватися інформаційної гігієни - вибір кожної людини. Тільки ти сам приймаєш рішення та робиш вибір, що слухати, дивитися, читати, вживати, - отець ВАльдемар Павелець

Поділитись з друзями
Людина є тим, про що вона думає. Якою інформацією ми наповнюємо свої думки протягом дня? Про ризики, шкоду та вибір інформації в умовах війни розповідає отець Вальдемар Павелець.


"Покажи мені що ти читаєш, слухаєш та ким оточуєш себе і я скажу тобі хто ти є. Як їжа впливає на організм людини так інформація, яку ми черпаємо також безпосередньо формує нас, - розповідає отець Вальдемар Павелець.

Ми маємо дотримуватися інформаційної гігієни та відстежувати джерела інформації з яких ми черпаємо інформацію. Сьогодні дуже багато джерел інформації тому потрібно вибирати ретельно та дізнаватися про факти події. 

Більшість новин чи точок зору в інформаційному середовищі - це коментування коментарів. Саме тому потрібно шукати першоджерела, щоб забезпечити собі емоційну гігієну. 

Старше покоління черпає інформацію з телебачення. Важливо, щоб ми відстежували стан своєї інформаційної гігієни, адже те, що ми читаємо чи дивимось - впливає на нас. Наприклад, якщо вранці ми читаємо негативну інформацію - то це впливає на день.

Я уникаю людей, які розносять плітки, а особливо тих, які говорять про інших. Плітки руйнують наші відносини бо стосуються людини, яка не знає, що про неї говорять. Слово Боже закликає нас говорити правду в любові віч на віч. Намагайтеся знаходити в людині завжди, щось хороше. 

Ми регулюємо з ким говорити та вибирати теми для розмов. Якщо ми віддаємо кермо тим з ким спілкуємося то можемо набратися негативу. Коли ми спілкуємося з негативною людиною чи особою, яка використовує нецензурну лексику то маємо попросити, щоб не виражалася, або завершити розмову.

Ми маємо постійно виховувати себе задля формування принципів емоційної, інформаційної гігієни. Мова йде про обмеження у використанні інформації. Інформація, яку я слухаю - це моя інформація, якою маю користуватися грамотно.

Формуйте навички користування інформацією. Най у пріорітеті буде, що конструктивне та формує нас. Наприклад, вранці спочатку читайте Слово Боже, моліться та зосереджуйтеся на тиші. Те ж саме рекомендовано і перед відходом до сну.

Отець Вальдемар Павелець.

Слухати інші програми:





Відгуки

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Про переживання горя та невизначену втрату слухайте у програмі Люди Справи. Гість прямого ефіру - ієрей Діонісій (Денис) Дьяченко, священик Православної Церкви України, військовий капелан Національний академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.
"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

Про те, як виконати волю Божу розповідає отець-францисканець Андрій Немченко - вікарій Одеського катедрального собору Успіння Пресвятої Діви Марії. "Нещастя - наш вчитель, а призначення - вічність".
"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

Про покаяння та Євхаристію в контексті книги "Містична святиня Бога" розповідає отець Микола Бєлічев, головний редактор журналу "Слово між нами", Римо-Католицька парафія Святого Сімейства, м. Харків. 

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Про навчання дітей під час війни та створення безпечного середовища у навчальному закладі розповідає Анна Омельчук - вчителька англійської мови та аніматор ораторію в салезіянському ліцеї "Всесвіт", м. Житомир.

Як спілкуватися з духовними особами?

Як спілкуватися з духовними особами?

Часто від світських людей можна почути, що вони не знають, з чого розпочати розмову з духовною особою, і взагалі, як з нею вести діалог. Сестра Наталя Вакулішина в програмі "У Ваших намірах" розвінчує стереотипи, пов'язані з представниками духовного світу, і радить просто бути собою.