Слухати Радіо

Зараз в ефірі

19:00

Молитовна лінія

В ефірі

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:45

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Католицька енциклопедія

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

Не бійся! Я розумію та прощаю тебе. Які твої відносини з батьком?, - отець Міхал Бранкевич

Поділитись з друзями
Про правдивість у відносинах із батьком на прикладі історії з Євангелія від Матея 21: 28 розповідає отець Міхал Бранкевич.
Ця історія про двох братів вказує нам про два способи мислення. Перший брат був щирим хоч і категоричним, а другий мав поставу чимось подібну до фарисейської - ззовні усе виглядає гарно, але не в ділах. Хоч другий син і звернувся до батька визнаючи його авторитет проте не зміг виконати своєї обіцянки, - отець Міхал Бранкевич.

Кожен із нас у житті переживає ці два стани. Ми хочемо вести себе так, як би хотіли, щоб до нас відносилися люди тому й намагаємося вести себе відповідно. Але перший син був більше щирим багатьох із нас сьогодні хоч і дещо різким.

Може бути так, що ми зустрічаємося з людьми, які нас дратують, але через страх здатися грубими утримуємося від заперечень. Через це сьогодні в суспільстві популярне віртуальне спілкування де можна в будь який час вимкнути телефон. Так людина намагається уникати можливих конфліктів.

Наступне, на що вказує це Євангеліє - це відносини з Батьком. Це коли діти хочуть догоджати та подобатися батькам. Той син котрий різко відповів "не хочу" не побоявся, що батько його перестане любити. Його відносини з батьком були більш здоровими та опиралися тільки на досвід. Він досвідчив, що батько любить його незалежно від поведінки сина. Така поведінка хоч і ранить тата, але він приймає та любить цього сина попри все.

Другий син заховався - пообіцяв і не виконав. Може бути, що він не шанував тата та дозволив собі обманювати - це родинний рівень. Тому Христос і говорив, що прийшов принести вогонь, а не мир, коли повстане син проти батька і навпаки...

Це рівень відповідальності у відносинах з Богом. Коли ти усвідомлюєш, що Він тебе розуміє та знає і не буде дивуватися, що ти відмовиш Йому, адже згодом ти усвідомиш і ти виконаєш Його заклик.

Які ти маєш стосунки з Богом? Як ти Його шануєш? Євангелист хотів продемонструвати рівень відповідальності у відносинах із Батьком. 
Ти можеш сказати в пориві що не бажаєш робити так, як Він закликає, але згодом, переоцінивши ситуацію приймаємо Його волю.

На прикладі другого сина ми бачимо проблему сьогодення, коли людина бажає догодити усім на словах, але справами своїми є неправдивою. Митники та повії є публічними людьми, яким нічого приховувати себе - усім зрозуміло хто вони та чим займаються. Говорячи про митників та грішників Бог хоче засоромити нас. В час Христа вони не мали шансу зустрітися з людиною, яка скаже, що пробачає їхні діяння та розуміє їх.

Господь хоче сьогодні сказати тобі: Не бійся, Я розумію тебе та прощаю тебе. Не бійся бути щирим, приймати правду, що ти грішник і потребуєш допомоги. Тут Бог хоче з великої любові допомогти нам. Бог сьогодні говорить до нас, що не перестає любити тебе, але бажає змінити твоє життя, щоб ти перестав жити в гріху. Ісус Христос прийшов не тільки примирити нас із Собою, а в першу чергу примирити та обєднати нас із собою, прийняти себе.

Щоб виправити хиби обіцяти і не виконувати, бути всім добрими та милими потрібно практикувати звичку говорити "НІ". Тобто, коли ви не можете щось виконувати, або сумніваєтеся то ліпше пояснити, що тобі варто подумати над цим питанням. Потрібен час. Проте ви будете правдивими. 

Отець Міхал Бранкевич

Слухати програми отця Міхала Бранкевича

Відгуки

"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

Отець Євген Габров з Ордену Отців Маріянів в програмі "У Ваших намірах" говорить про те що Католицька Церква вчить про збереження довкілля. Ця програма присвячена 38-м роковинам Чорнобильської трагедії. 
Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Отець Артур Сподар пояснює слова Ісуса Христа: "Випливи на глибину". Що це означає і як цьому допомагає спільнота.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

Говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем про війну та причини її виникнення.
Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Стефанія Демчук, кандидат історичних наук, асистент кафедри історії мистецтв, історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, розповідає про особливості фрески "Благовіщення" Фра Анжеліко, яка прикрашає стіну монастиря Сан-Марко у Флоренції.