Слухати Радіо

Зараз в ефірі

10:30

У ваших намірах

В ефірі

Трансляція богослужіння з Патріаршого собору УГКЦ

13:00

Акафист

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Трансляція св. Меси із Катедри Успіння Богородиці м. Харків

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

Стратегія сатани. "Якщо в Старому Заповіті Бог каже: "НЕ РОБИ", то в Новому Завіті Ісус каже: "НАВІТЬ І НЕ ДУМАЙ", - отець Роман Братковський

Поділитись з друзями
Про падіння людини. В ефірі Радіо Марія священник парафії Преображення Господнього УГКЦ, (с. Преображенка, Дніпропетровська обл) та лідер харизматичної спільноти "Галилея", отець Роман Братковський.
У попередніх програмах ми говорили про: Що проповідував Ісус про духовний світ та падіння люцифера? Про створення Богом світу та дізналися для чого Він створив людину. Ми дізналися, що Бог не контролює людину, але дає їй вибір. Сьогодні поговоримо про причини падіння людини. Наша мета - побачити тактику ворога та дізнатися чому так сталося. 

Книга Буття2:15-17

"Узяв Господь Бог чоловіка й осадив його в Едемському саді порати його й доглядати його. Та й дав Господь Бог чоловікові таку заповідь: "З усякого дерева в саду їстимеш; з дерева ж пізнання добра й зла не їстимеш, бо того самого дня, коли з нього скуштуєш, напевно вмреш."

Отже Бог дає людині заповідь, а потім і попередження, що після порушення вступить в дію закон, що Він уже не змінить.

Чи ви бачили трансформатор на який наліплюють блискавку з написом "Не влізай - бо вб'є"? Саме це попередження на щитку і є ЗАПОВІДЬ, ПОПЕРЕДЖЕННЯ бо інакше в дію вступає закон смерті.

Колись в Преображенці один парубок поліз до трансформатора і його спалило електричною дугою. Хто ж винен у цьому: парубок, електромеержа, батьки чи Бог? Ми ж добре розуміємо, що сам чоловік знехтував попередженням про небезпеку за що поплатився життям. Так і Бог попереджав людину, що коли та порушить Його закон ... помре.

Отже, в Раю було дерево пізнання добра та зла. Тоді диявол уже був скинений на землю куди приніс зло про яке людина ще не знала. Адам і Єва не знали чому Він забороняє їсти із дерева пізнання добра та зла. Вони мали 100%-ву довіру до Отця.

Вся влада є в людині, а послухом Творцеві є виконання заповідей Божих. Бог делегує владу та дає людині сили те виконати.

Бог сотворив чіткі духовні закони порушення яких призводить до смерті. У сатани є сила, але він не має влади над людиною і тому намагається відібрати владу обманом. Лише перейшовши межу дозволеного людина віддає свою владу лукавому. Якщо зрозуміємо, що Бог піклується про нас, а всі заповіді дані з позиції безпеки то будемо підкорятися Богу добровільно, без примусу. Кожен гріх у нашому житті відбувається через цілу стратегію ворога. Отже, сатана складає простий план - підірвати довіру Богу.

І стратегія царства темряви знаходиться в нашій голові. Але вибираємо завжди МИ. Отже лукавий підриває авторитет Бога. Він перекручує Слово Боже та сіє сумнів. Брехня, напівправда - це головна зброя сатани та найбільший гріх. В контексті російсько-Української війни ми бачимо це, як окупанти називають себе визволителями.

Все що хотів Бог - це щоб людина довірилася на 100% Йому. Бог цінує твій вибір, вільну волю твою. Коли Адам та Єва скуштували плід то перейшли на територію ворога. Тоді відкрилися у них очі та вступив у дію дух закон - смерть. З цього моменту людство було передано новому володарю - сатані. Все що може робити Бог сьогодні - це просити нас: не кради, не бреши, тощо

Стратегія сатани - посіяти сумнів. Будьте вірні Творцеві та перегляньте 10 заповідей. Якщо в Старому Заповіті Бог каже: "НЕ РОБИ", то в Новому Завіті Ісус каже: "НАВІТЬ І НЕ ДУМАЙ"!

Священник парафії Преображення Господнього УГКЦ, (с. Преображенка, Дніпропетровська обл) та лідер харизматичної спільноти "Галилея", отець Роман Братковський.

Слухати інші програми

Відгуки

"Якщо ми дуже сильно прив'язуємося до чогось, Господь може забрати це від нас і дарувати іншим" - отець Віталій Козак

"Якщо ми дуже сильно прив'язуємося до чогось, Господь може забрати це від нас і дарувати іншим" - отець Віталій Козак

Отець Віталій Козак в час катехези дає поради, як навчитися відсторонюватись від речей зовнішніх та внутрішніх на прикладі святої Терези з Ліз'є.
Як навчитись довіряти Господу? - досвід Авраама в катехизі отця Кшиштофа Бузіковського

Як навчитись довіряти Господу? - досвід Авраама в катехизі отця Кшиштофа Бузіковського

Отець Кшиштоф Бузіковський продовжив цикл програм присвячених Аврааму.
"Я прийшла, щоб допомогти" - послання Богородиці у Венесуелі

"Я прийшла, щоб допомогти" - послання Богородиці у Венесуелі

Як об'являлася Діва Марія у Венесуелі? Отець Григорій Рассоленко розповідає про об'явлення Богородиці в різних країнах. 
Як готується Церква до святкування Великого Ювілейного 2025 року?

Як готується Церква до святкування Великого Ювілейного 2025 року?

Про підготовку Церкви до святкування Ювілейного року, що відбудеться у 2025 році розповідає отець Костянтин Морозов (орден Братів Менших Капуцинів, м. Київ).
Україна серед світових лідерів сурогатного материнства

Україна серед світових лідерів сурогатного материнства

Біолог-генетик, клінічний психолог, консультант з клінічної біоетики, голова ГО "Перинатальний хоспіс Слід Життя", сестра Служебниця Непорочної Діви Марії Юстина (Ольга) Голубець в ефірі Радіо Марія.