Слухати Радіо

Зараз в ефірі

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

В ефірі

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Школа лідерства

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

04:40

Біблійні читання

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

Вірую в сопричастя Святих. "Молитися за померлих нас закликає Символ віри", - брат Микола Орач

Поділитись з друзями
"Молитва тісно пов'язана із жертовністю за інших". Про молитву за померлих розповідає брат-францисканець Микола Орач. Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.
2 листопада Церква відзначала спомин всіх померлих вірних. Наступного дня, 3 листопада, відзначаємо спомин померлих вірних францисканців. 

За померлих молитися необхідно постійно. До цього закликає нас Символ віри словами: "Вірую в сопричастя Святих"... Тут йдеться про те, що Церква - це не тільки спільнота на землі де прославляється Ісус Христос, але й зібрання тих, хто відійшов у вічність. Тому ми покликані допомагати спільноті на Небесах.

Я молюся за померлих у чистиліщі та розраховую на їхню допомогу. Тут надважливим є спасіння власної душі для чого потрібно докласти максимум зусиль. Ісус сказав: "Все, що б ви не просили - отримаєте від Отця".

Чому Богу важливо, щоб ми молилися за померлих, якщо Він всемогутній? Річ у тім, що Бог поважає вибір людини через що грішна душа потребує нашої підтримки. Наприклад, я беру Розарій і присвячую цю молитву за душу, яка потребує допомоги. Тут йдеться про віру та жертовність за особу, яка потребує цієї допомоги.

Інструменти, що пропонує Церква:

1. Пожертвувати акт сповіді за померлого через прагнення навернення до Господа;

2. Акт Святого Причастя за померлого. Можна здійснювати за особу, якій бракувало Євхаристії;

3. Випомінки. Коли ми приносимо списки з іменами померлих, щоб священники молилися за них;

4. Персональна молитва за померлих. Застерігаю, що до молитви потрібно підходити відповідально. Не перекладайте тільки на священників цю справу;

5. Емоційна складова. Ми краще молимося за тих померлих, хто чинив нам добро, але молитися потрібно за всіх, але емоційна складова тут має велике значення;

6. Молитися за кривдників. Бог не змарнує цю молитву.

Христос закликає молитися за ворогів. Попр все моліться за ворогів, які померли, в ім'я любові Христової, адже таким чином допомога в спасінні здійснюється не тільки його душі, але відбувається зцілення серця самого молільника. Якщо при житті вам не вийшло примиритися то в молитві відбувається уздоровлення серця від образ.

Які кроки я можу зробити сьогодні? Здійсніть Євхаристійну жертву, адже Христос закликав: "Це чиніть за мій спомин". Таїнство Євхаристії - це таїнство відкуплення. Коли я звершує жертву Євхаристії за померлого - то роблю найефективніше діяння, адже через відкуплення Христос платить ціну за гріх людини в намірі котрої звершується Причастя.

Матеріальні жертви. В наших монастирях францисканських не існує тарифів, але поняття пожертви потребує щирості та щедрості.

Брат-францисканець Микола Орач. Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.

Слухати інші програми

Відгуки

Чи повинні батьки дозволяти дітям бурхливо виражати свої почуття?

Чи повинні батьки дозволяти дітям бурхливо виражати свої почуття?

Вікторія Зігерт розповідає про дитячі почуття та дає пораду батькам, як відповідати на  ці виклики.
Як готується Церква до святкування Великого Ювілейного 2025 року?

Як готується Церква до святкування Великого Ювілейного 2025 року?

Про підготовку Церкви до святкування Ювілейного року, що відбудеться у 2025 році розповідає отець Костянтин Морозов (орден Братів Менших Капуцинів, м. Київ).
Україна серед світових лідерів сурогатного материнства

Україна серед світових лідерів сурогатного материнства

Біолог-генетик, клінічний психолог, консультант з клінічної біоетики, голова ГО "Перинатальний хоспіс Слід Життя", сестра Служебниця Непорочної Діви Марії Юстина (Ольга) Голубець в ефірі Радіо Марія.
"Коли переживаєте тяжкі наслідки хвороби - зверніться до священника", - отець Микола Орач

"Коли переживаєте тяжкі наслідки хвороби - зверніться до священника", - отець Микола Орач

"Я знаю багато випадків, коли людина, після обряду єлеопомазання отримувала надію та прощення гріхів, зʼявлялися духовні та душевні сили. Отже, виходом із тяжкого стану можуть стати: Слово Боже, Церква, спілкування з християнами та Єлеопомазання". Брат-францисканець Микола Орач. Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.
Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора програм на Радіо Марія, брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).