Слухати Радіо

Зараз в ефірі

06:00

Дитяча катехиза

В ефірі

Житія святих

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Трансляція літургії із студії Радіо Марія

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Трансляція Літургії з Гарнізонного храму свв. апостолів Петра і Павла м.Львів

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

Сила Слова Божого та сповідь. "В тяжкий час Біблія стає втіхою, опорою, світлом в темряві", - брат Микола Орач

Поділитись з друзями
Де знайти опору в час випробувань? Про силу Слова Божого розповідає брат францисканець Микола Орач. Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.
Кандидати, які хочуть долуч до ордену францисканців проходять час випробувань, що називається новіціат. Проте, випробування - це не обов'язково драматичний період, адже іспитом може бути успіх, слава, визнання... Тут важливо звернути увагу на поведінку, обставини та розпізнання правди про себе в чому допомагає Боже Слово.

Інколи, ми опираємося на думки людей про нас. У такому випадку, я ставлю собі запитання: "чи цей осуд є правдою? Чи є правдою те, що я думаю про себе?" Далі, шукаю істину. Зрештою, варто розуміти, що думки інших мінливі, адже люди сьогодні співають осанна, а завтра розпинають. Тут, сильною опорою та підтримкою для християнина стає Слово Боже.

"То дух, що оживлює, тіло ж не помагає нічого. Слова, що їх Я говорив вам, то дух і життя". (Iвана 6:63) Цей уривок Слова Божого ставить мене в правді, потішає і дає сили жити. Воно дає віру в спасіння, що Бог мене веде до вічності. І якщо я не довіряю собі чи людям то можу бути надійно впевненим у Слові Божому.
Коли дуже важко, то Біблія може стати вашою потіхою, світлом в темряві. Сам Христос каже про себе: "Я є світлом для світу". Ми покликані черпати від нього світло, щоб самими сяяти світу - це заклик до мобілізації себе.

Я дивлюсь на Біблію як на Ікону образу Божого. Щоб пізнати Господа потрібно дослідити та знати всю Біблію, пізнавати Її книгу за книгою, від простішого до складного. Один Святий писав: "Біблію варто читати, як ходити по лісу. І заглиблюючись у ліс, пізнаючи стежка за стежкою, йти в глибину." Рекомендую досліджувати книгу Псалмів, що навчає нас молитви в час ходіння з Богом. Адже Біблія допомагає формувати інтимні відносини та будувати їх на міцному фундаменті.

Сповідь допомагає позбутися ілюзорних уявлень про себе. Стати в правді - це бути в покорі з розумінням, що я не такий вже ідеальний, але в покорі відкриваю себе іншій людині.

Крім Біблії в Церкві є традиція, що допомагає не інтерпретувати на зло Слово Боже. Тут нас береже вчення Церкви та катехизм Католицької Церкви, які ми можемо досліджувати, щоб зрозуміти Біблію, як говорить Бог.

Брат-францисканець Микола Орач. Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.

Слухати інші програми

Відгуки

Чи повинні батьки дозволяти дітям бурхливо виражати свої почуття?

Чи повинні батьки дозволяти дітям бурхливо виражати свої почуття?

Вікторія Зігерт розповідає про дитячі почуття та дає пораду батькам, як відповідати на  ці виклики.
Як готується Церква до святкування Великого Ювілейного 2025 року?

Як готується Церква до святкування Великого Ювілейного 2025 року?

Про підготовку Церкви до святкування Ювілейного року, що відбудеться у 2025 році розповідає отець Костянтин Морозов (орден Братів Менших Капуцинів, м. Київ).
Україна серед світових лідерів сурогатного материнства

Україна серед світових лідерів сурогатного материнства

Біолог-генетик, клінічний психолог, консультант з клінічної біоетики, голова ГО "Перинатальний хоспіс Слід Життя", сестра Служебниця Непорочної Діви Марії Юстина (Ольга) Голубець в ефірі Радіо Марія.
"Коли переживаєте тяжкі наслідки хвороби - зверніться до священника", - отець Микола Орач

"Коли переживаєте тяжкі наслідки хвороби - зверніться до священника", - отець Микола Орач

"Я знаю багато випадків, коли людина, після обряду єлеопомазання отримувала надію та прощення гріхів, зʼявлялися духовні та душевні сили. Отже, виходом із тяжкого стану можуть стати: Слово Боже, Церква, спілкування з християнами та Єлеопомазання". Брат-францисканець Микола Орач. Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.
Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора програм на Радіо Марія, брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).